NAPETO U LOVRANU – TONI DRUŽETA: AKCIJA MLADIH NE GOVORI ISTINU

21. svibnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

toni družetaLOVRAN – Kandidat za načelnika Općine Lovran Toni Družeta prozvao je putem svojeg službenog facebook profila Akciju mladih za govorenje neistina.

Izjavu prenosimo u cijelosti:

Iz tabora lovranske Akcije mladih ponosno su se pohvalili da su osigurali većinu u novom lovranskom općinskom vijeću, očito želeći dati vjetar u leđa svom kandidatu Simoniču u drugom krugu izbora za lovranskog načelnika. Međutim, iz nepoznatih razloga nisu naveli s kojom su opcijom dogovorili tu novu većinu, što je veoma čudno i neuobičajeno.

Naime, kontaktirao sam čelnike svih lovranskih političkih opcija koje su zastupljene u novom sazivu općinskog vijeća osim Akcije mladih i HSU-a, i nitko od njih mi nije potvrdio da je sklopio postizbornu suradnju sa Simoničem, niti itko od njih zna na temelju čega su iz Akcije mladih zaključili da imaju većinu. Štoviše, i oni se čude takvom priopćenju.

Akcija mladih, kao i moja nezavisna lista, raspolaže s 4 vijećnička mandata i samostalno ne može imati većinu u općinskom vijeću, za što je potrebno najmanje 7 vijećnika. Iz svega proizlazi da Akcija mladih ili obmanjuje lovranske birače kako bi političkim spinovima i zakulisnim igrama utjecali na ishod drugog kruga izbora za načelnika u korist njihovog kandidata Simoniča, ili je doista sklopljena postizborna koalicija s nekom strankom ili listom koja možebitno igra zakulisnu igru u korist mog protukandidata pritom želeći ostati anonimna.

Na lovranskim biračima ostaje da sami prosude tko je u ovoj priči iskren, a tko lovi u mutnom. Vjerujem i nadam se da u svim akterima političke scene Lovrana ima političke korektnosti da ne bi skrivali od javnosti eventualni dogovor s aktualnim načelnikom. Upravo zato pozivam Bojana Simoniča i Akciju mladih da javno objave s kim su dogovorili postizbornu koaliciju, a ujedno pozivam misteriozne i anonimne partnere Akcije mladih da pokažu bar malo hrabrosti, izađu na vidjelo i javno kažu tko su.

Ja i moj tim sigurno nećemo igrati zakulisne igre, nego ćemo kao i do sada čistog obraza raditi te ostati otvoreni za suradnju sa svim pojedincima i opcijama koje žele boljitak našem Lovranu.

Ostajemo pošteni i iskreni pred Lovrankama i Lovrancima i nećemo iznevjeriti povjerenje koje su nam ukazali. U drugi krug izbora za načelnika ušao sam hrabro i odvažno, a kada vidim ovakvu paniku u redovima mog protukandidata, još sam sigurniji u svoju pobjedu u utrci za načelnika Lovrana“, naveo je Toni Družeta.

(ZM)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone