ZVONKO RADOČAJ: Ahmetović pokušala zaustaviti izmjene plana kojim se povećava kapacitet terminala

2. kolovoza 2022. | Kategorija: Hrvatska

Luka OmisaljKVARNER – Zvonko Radočaj, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman PGŽ-a, poslao je medijima javno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Vezano za najave SDP-a i njihovom prijedlogu da politika stavi glave na kup, točnije da traže osnivanje nacionalnog savjeta za energetiku, molim vas da objavite ovo priopćenje sa iznošenjem nekih dosadašnjih činjenica koje naši građani moraju znati.

Ideja svehrvatskog jedinstva je u temeljima političke ideje HDZ-a, a tako je u konačnici nastala i samostalna Republika Hrvatska. Zbog toga podržavamo svaku priliku za postizanje toga jedinstva. Zajedničko djelovanje i stavljanje „svih glava na kup“ moguće je samo na temelju iskrene namjere i čistoće ideje radi ostvarivanja važnih nacionalnih interesa. To isključuje ostvarivanja sitnih političkih probitaka onih koji zagovaraju nacionalno i svehrvatsko jedinstvo. Ideja SDP-a za osnivanjem nacionalnog savjeta za energetiku na žalost se ne temelji na iskrenim namjerama i zaštiti nacionalnih interesa. Radi se o politikanskom i populističkom prijedlogu kojim se želi ostvariti sitni stranački probitak – popravljanje vlastitog rejtinga na strahu građana od mogućih energetskih problema. 

Koliko je iskrena briga SDP-a i koliko je promišljenja njihova energetska politika pokazali su djelatno svojom opstrukcijom gradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju koji je vodila Mirela Ahmetović načelnica općine Omišalj. Mirela Ahmetović politička tajnica SDP-a  nedavno je pokušala u Skupštini PGŽ zaustaviti na silu i nezakonito izmjene Prostornog plana PGŽ kojim se povećava kapacitet omišaljskog terminala. Ne trebamo posebno isticati kolika je važnost izgrađenog LNG terminala ili kolika je važnost povećanja kapaciteta omišaljskog terminala u osiguranju energetske stabilnosti Republike Hrvatske. Sada kad je neupitna energetska stabilnost, kad je izgrađen LNG uz njihovo snažno opstruiranje, SDP odjednom forsira nacionalno jedinstvo i politički konsenzus kojim bi se osigurao kontinuitet te uspješno provođenje strateških projekata i inicijativa u interesu RH i svih njezinih građana.  Jedino ciničnije od toga bilo bi da Mirela Ahmetović bude predsjednica Nacionalnog savjeta za energetiku i energetsku tranziciju RH, navodi se u pripćenju kojeg potpisuje Zvonko Radočaj, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman PGŽ-a