ZAVRŠENO OVOGODIŠNJI KARNEVAL NA OTOKU KRKU

15. veljače 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

krk maškare pustKRK – Na Gradskoj rivi u organizaciji Karnevalske udruge Povero Keko i Karnevalskog odbora priređena je maskirana fešta kojom je ispraćen i ovogodišnji karneval. Tako se nakon jednomjesečne prevlasti maškara ključevi grada iznova nalaze u rukama gradskih vlasti, točnije gradonačelnika koji ih je uz kratko opraštanje od karnevalskog veselja primio iz ruku raspoloženog meštra.
Krčki karneval, podsjetimo, ove je godine, 07. siječnja, kao što tradicija nalaže, započeo podizanjem zastave i primoredajom gradskih ključeva, a nastavljen je maskiranim vikendima u karnevalskom šatoru, točnije trima karnevalskim zabavama subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), gdje su sve one željne dobrog provoda redom uveseljavali Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole, dok je za što veselije dječje redute bila zadužena grupa Urnebes.

Osim mnogih Krčana okupljenih na prostoru Gradske rive, karnevalsko je vrijeme, 13. veljače, ispratila i maskirana povorka čije je čelo još jednom zauzeo nesretni mesopust, inače krivac za sve u prošloj godini proživljene nedaće, a da bismo u proljetni period krenuli bez tereta što ga on simbolizira, nakon suđenja i osude pust je konačno spaljen, a s njim su, pretpostavimo, grad napustili i već pomalo zamorni duhovi zime.

Svoju potporu ovogodišnjoj karnevalskoj završnici uz organizatore najprije su, prigodnim aktivnostima u jutarnjim i ranim prijepodnevnim satima, dali naši vrtićari i školarci, dok je bez pratnje raspoloženih krčkih limenjaka gotovo nemoguće zamisliti završni maskirani mimohod. Nakon čina spaljivanja koji je zaključen vatrometom na rivi okupljeni mještani nastavili su s druženjem, no samo do ponoći jer Čista srijeda prvi je dan četrdesetodnevne korizme.