Započelo seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu

1. prosinca 2021. | Kategorija: Bijela kronika

U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza u hotelu Continental započelo je Pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu.

Na jednom od najjačih turnira u Europi koje će trajati do 10. prosinca sudjeluju brojni uspješni hrvatski šahisti. Prvi nositelj velemajstor Ivan Šarić sa rejtingom od 2665 bodova bivši je Europski prvak iz Batumija u Gruziji 2018. godine dok se drugi nositelj velemajstor Zdenko Kožul okitio istom titulom u Kusadasiju u Turskoj 2006. godine. Robert Zelčić iste se godine okitio titulom brzopoteznog prvaka Europe. Titulu brani aktualni prvak države velemajstor Saša Martinović, a uzdanica domaćeg terena u Rijeci je dvostruki državni prvak riječki velemajstor Marin Bosiočić. Na prvenstvu nastupaju i velemajstori, Ante Šarić, Zoran Jovanović, Nenad Ferčec, Blažimir Kovačević te međunarodni majstori Leon Livaić, Darko Dorić i Jurica Srbiš.

Pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu

Simboličnim povlačenjem prvog poteza na turniru natjecanje su otvorili pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut.

Pročelnik Ivanković poželio je dobrodošlicu svim sudionicima turnira i istaknuo kako je Grad Rijeka ima dobru suradnju sa šahovskim klubovima. „Rijeka je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koja ima šahovski dom i na to smo ponosni, kao i na brojne uspjehe naših domaćih šahista“, rekao je Ivanković i poželio svim sudionicima uspješan turnir i boravak u Rijeci.

Organizator natjecanja je Hrvatski šahovski savez uz tehničku organizaciju Šahovskog kluba „Draga“ Rijeka.