Vuk vegetarijanac i lovac pljašljivac u predstavi „Crvenkapica – tko se boji vuka još?“

14. srpnja 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Crvenkapica 02OPATIJA – Nakon rasprodane „Ježeve kućice“ protekle subote, Kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba ponovo dolazi na malu Ljetnu pozornicu u Opatiji! Ovog petka, 17. srpnja 2020. s početkom u 19 sati izvest će svoju hit predstavu „Crvenkapica – tko se boji vuka još?“ prilagođenu klincima od 3 do 12 godina (s uključenim forama i za odrasle!)

Jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici? Je li on uistinu zlikovac koji tjera strah u kosti generacijama djece kroz tri stoljeća? Zašto je pojeo baku i Crvenkapicu? I je li ih uopće pojeo ili je to samo bajka kojom su roditelji zastrašivali djecu kako ne bi odlutala u nepoznati opasni svijet?

Kazalište Tvornica lutaka na svoj prepoznatljiv način izokreće priču i neki jedva primjetan lik pretvara u glavni te ukazuje na drugačiji kut gledanja. Vuk Gubbio zapravo je dobroćudni vučić, koji ne voli jesti meso, pa je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na svom putu susreće Crvenkapicu i tu avantura za djecu počinje.

Autorica teksta je Petra Radin, a režiju potpisuje u suradnji s Marijom Kovačem. U glavnoj ulozi, osim Radin i Kovača, pojavljuje se i Filip Detelić.

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.
Na dan izvedbe, blagajna na ulazu u malu Ljetnu pozornicu otvorena je sat vremena prije početka programa. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Obiteljski popust ostvaruje se isključivo na blagajnama Festivala Opatija kupnjom minimalno tri ulaznice čija cijena onda iznosi 30 kuna po ulaznici.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, predstava će se održati u centru Gervais (Nikole Tesle 5, Opatija) u isto vrijeme, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera (obvezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru!).