VOZAČI OPREZ – DIVLJAČ NA CESTI

22. ožujka 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

divljač

divljač

KVARNER – Na području Kvarnera u posljednja tri dana evidentirana su četiri naleta vozila na životinje, a vozači se posebno mole za oprez na području Kvarnerskih otoka te u zaleđu Crikvenice i Novog Vinodolskog.
Tijekom vikenda je na Podhumu pokraj Rijeke, 62-godišnji vozač teretnog vozila marke „Mercedes Vito“ naletio na srnu koja se nakon sudara udaljila u šumu, a na otoku Cresu na području Beleja, 56-godišnji vozač osobnog vozila marke „Mini Cooper“ na ovcu. U ponedjeljak je na području Dobrinja na Krku 66-godišnji vozač osobnog vozila marke „Suzuki“ sudario se isto sa srnećom divljači, dok je jučer na Cresu zabilježen nalet 37-godišnjeg vozača teretnog vozila marke „Ford“ na bjeloglavog supa. Ukupna materijalna šteta u ovim događajima procijenjena je na oko 20 tisuća kuna.

“Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti”, navode u policiji. (kv)