VOLIŠ VOŽNJU BICIKLOM? – Prijavite se za edukaciju biciklističkih vodiča

4. ožujka 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

KRK – Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica Kvarnera i Istarska razvojna turistička agencija (IRTA) provode program edukacije biciklističkih vodiča, primarno za područje otoka Krka. Riječ je o programu u trajanju od pet dana koji će se odvijati od 26. – 28. ožujka te 10. i 11. travnja ove godine, i to u Velikoj gradskoj vijećnici, Trg bana Jelačića 2, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U sklopu ovog edukativnog programa obradit će se gradivo važno za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom turista – biciklista, vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom. Uspješni polaznici edukacije dobit će uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju temeljem kojeg od Hrvatskog biciklističkog saveza mogu zatražiti licencu biciklističkog vodiča za ovu godinu.

Sudjelovanje na edukaciji zahtjeva:

– solidnu tjelesnu kondiciju i iskustvo vožnje biciklom;

– ispravan MTB, a ne trekking bicikl (poželjne SPD pedale i sprinterice, iako mogu i obične – flat pedale);

– kaciga (poželjne su i naočale);

– biciklistički dres (ili prikladna odjeća);

– znanje barem jednog stranog jezika.

Kotizacija za sudjelovanje na edukaciji iznosi:

– 500,00 kn za polaznike koji imaju prebivalište na otoku Krku i Primorsko-goranskoj županiji, s time da Turistička zajednica Grada Krka u cijelosti financira iznos za polaznike sa svog područja;

– 1.100,00 kn za polaznike koji dolaze izvan Primorsko-goranske županije.

Svi potencijalni polaznici mole se da preuzmu obrazac dostupan u prilogu ove najave te ispune potrebne podatke. Rok za prijavu je u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine, do 12.00 sati, a ispunjeni obrazac potrebno je poslati na sljedeće e-mail adrese:

– Turističkoj zajednici otoka Krka na: tz-otoka-krka@ri.t-com.hr;

– Turističkoj zajednici Grada Krka na: tz@tz-krk.hr, ako se je sudionik s područja Grada Krka.

Maksimalan broj polaznika ograničen je na njih 25, s time da prednost imaju polaznici s otoka Krka, a potom i polaznici iz Primorsko-goranske županije te, naposljetku, svi ostali.

Program edukacije biciklističkih vodiča sufinanciraju Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska gospodarska komora – Županijska Komora Rijeka. Međutim, troškove puta, konzumacije i eventualnog noćenja pokrivaju polaznici o svome trošku.