VEPRINAC OVO DUGO ČEKA – davršena prva faza radova na Domu Veprinac

3. rujna 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Završena prva faza radova na Domu Veprinac

OPATIJA –  Gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima obišao je danas Dom Veprinac, nakon što je završena prva faza radova na preuređenju zgrade Doma, vrijedna gotovo milijun kuna.

Srušene su dvije drvene međukatne konstrukcije te načinjene dvije armiranobetonske ploče te sada imamo potpuno upotrebljivu podkrovnu etažu. Napravljena je priprema za struju, vodu, hidrantsku mrežu i odvodna kanalizacija. Bujične vode, koje su ulazile u zgradu, kanalizirane su iz objekta van na glavnu prometnicu. Završena je najteža, konstruktivna faza, jer je sve, osim vanjskih zidova, napravljeno iznova. Objekt je spreman za nastavak finijih unutrašnjih radova, rekao je Ingo Kamenar u ime izvođača radova.

Radovi na Domu Veprinac jedna su od većih investicija koje trenutno Grad financira u opatijskom zaleđu, riječ je o kompleksnim radovima na potpunom preuređenju postojeće građevine, koja će, nakon dovršetka, ispunjavati sve društvene, kulturne i zabavne potrebe stanovnika Veprinca. Pored Mjesnog odbora Veprinac, na gotovo 600 četvornih metara prostora naći će se sve lokalne udruge kao i velik prostor za izložbe, pjesničke večeri i slične kulturne i zabavne programe, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Uskoro počinju i radovi na proširenju postojeće zgrade Dječjeg vrtića Veprinac te nam sada još preostaje urediti jedan adekvatan parkirni prostor u središtu Veprinca, čime će se zaokružiti investicijski krug u naselju i osigurati veća kvaliteta života, zaključio je Dujmić.

Radovi su u prvoj fazi, zajedno s prošlogodišnjom potpunom rekonstrukcijom krova, vrijedni oko milijun kuna, a sredstva za nastavak radova osigurat će se Gradskim proračunom u naredne dvije godine.