UMRO JE MARIJAN TABAR, ZVIJEZDA NA RIJEČKOM NOGOMETNOM NEBU

18. listopada 2022. | Kategorija: Sport

SJEĆANJE –  Umro je Marijan Tabar, sjajna zvijezda na riječkom nogometnom nebu, ovaj je listopadski tjedan započeo tužno.

Rođen 27. 10. 1957. godine, nije, nažalost, dočekao svoj skorašnji rođendan. Odlazak ovog neponovljivog nogometnog virtuoza, pravog starogradskog fakina s nogometnom loptom, kojom se doslovno igrao kao i sa suparnicima, odigravajući poteze koji ostaju riječka nogometna klasika.

Sjajan na velikom, isto tako je blistao u ekipi Starog grada, vladarici malog nogometa u Rijeci. Nezaboravna je ta naša ekipa Starog grada s njima te Mirom Brnelićem, Rudijem Nikolićem, Vjekom Kneževićem, Demom, Pinom Casertom, Sovom , Bralom Kupusom, Cako,Bajo,Buco i tolikima drugima. Tražilo bi se sedmog ili osmog ili devetog igrača, nekad bi to bio Tičić, nekada Matrljan, nekada čak i Gračan. U tu našu legendarnu školu Nikola Tesla iz iste generacije je Šugar, Mladenić I još poneki. Svi oni su sa Marinom odrasli u Starom gradu.

Kao i mnogi iz ovog kraja nije dobio priliku ovdje, mi valjda uvijek tražimo manu našim ljudima. Marinu su tako tražili manu, a nisu vidjeli njegove vrline, njegovu genijalnost. Iako sitne građe, uvijek je bio u driblingu. Pamti se puno toga, tako i onaj gol tadašnjem prvoligašu Osijeku na krcatoj Krimeji iz osamdesetih, kada je Orijent ušao u četvrtfinale Kupa Jugoslavije. Tada je, kako bi on rekao, »golmana objesio o mrežu. Bio je I na probi u Zagrebu , tadašnjem prvoligašu zajedno sa bratom .

(Zlatko Moranjak)