U more položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole

6. prosinca 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U povodu blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, položen je vijenac u more u spomen na sve stradale i nestale na moru.

Ovom simboličnom činu polaganju vijenca u more s broda “Vid” Lučke kapetanije u akvatoriju ispred riječke luke, nakon molitve za sve stradale i nestale u moru te blagoslova koji je održao povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, velečasni Mario Gerić, prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te tajnica Organizacijskog odbora Marica Njegovan.

Polaganje vijenaca u more povodm blagdana sv. Nikole

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana sv. Nikole u organizaciji Odbora za obilježavanje sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i ribara na području Riječke nadbiskupije i PGŽ-a.

U sklopu obilježavanja danas je održana molitva za poginule pomorce Jadrolinije u Domovinskom ratu, spustit će se vijenac u more na mjestu stradanja broda Igrane i S. Nicolὸ ispred Kostrene, uz svečane mise u crkvi sv. Nikole Biskupa u Rijeci te u crkvama u Kraljevici, Kostreni i Voloskom.