TUŽNA VIJEST – ZATVARA PONEŠTRICA U RIJECI

30. lipnja 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Može biti slika sljedećeg: tekstU centru grada zatvara se galerija Poneštrica, koja je nudila autentične i kreativne riječke proizvode. Jedan mali komadić Rijeke se gasi.
“Pada mi na pamet da napišem osmrtnicu, ali neću. Nema potrebe. Toliko lijepog se u ovih šarenih 57m2 izdogađalo u ove 2 godine da sam odlučila slavit. Slavit što sam najveći dio vremena uživala. Ako čitate ovaj post vjerojatno vam je već došlo do glave o čemu se radi.
Sredinom srpnja, točnije 15.7. PONEŠTRICA ĆE ZAVAVIK ZATVORIT SVOJA VRATA. Razloga je more, ali jedan je ipak ključan: promet ne pokriva obveze.
Bilo je dobro dok nije bilo za moju plaću jer volonteri i sponzoruše to ionako nemaju, ali sad kad nije dosta za račune jednostavno nema smisla. Nakon toliko umjetnika kojima smo “otvorili prozor”, nakon toliko događanja kojima smo nekog usrećili, nakon toliko organiziranih radionica i izložbi malih ljudi, srce mi je prepuno. Vjerojatno se još štogod moglo, ali oprostit ćete mi jer se nisam sjetila ili nisam imala snage.
Hvala Vam na podršci, na svakoj posjeti, hvala na kupovini, na svakoj kavi, a i rakiji, hvala na suradnji. Bilo mi je sjajno. Ali stvarno sjajno! U ove 2 godine upoznala sam toliko divnih ljudi da je Poneštrica na svaki način opravdala svaku sekundu postojanja.
I da ne duljim više jer ću počet cmoljiti, već od danas imamo sniženja 10, 20, 30, 40% na neke proizvode. Svratite, pomognite nam da ispraznimo prostor i dostojanstveno zatvorimo plava vrata.
Hvala!
Prozor ću pustit otvoren. Znate onu? Kad se zatvore vrata…”, rekla je Željka Barbarić iz Poneštrice.