Tradicionalna blagdanska Gastrofešta na Korzu

23. prosinca 2022. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – Uoči Badnjaka je na Korzu i Trgu Republike Hrvatske u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima održana je tradicionalna Gastrofešta.

Na tradicionalnoj marendi na Korzu podijeljeno je oko 3000 porcija friganih ribica koje je pripremio MP Stina, kao i 2500 porcija bakalara na gulaš koje su pripremili kuhari Studentskog centra Rijeka.

Za građane je pripremljeno i 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine koje su pripremili i donirali Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski i Općina Čavle.

Građanima su se na predblagdanskoj marendi pridružili i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj sa suradnicima, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Gradonačelnik Filipović iskoristio je priliku da svim građanima čestita nadolazeće blagdane, Božić i novu godinu.

„Kraj godine prilika je da podvučemo crtu na sve ono što se u ovoj godini dogodilo i da lagano zakoračimo u sljedeću godinu. Nakon dvije godine pandemije korona virusa i suzdržavanja od druženja, vjerujem da su ljudi već željni i druženja i zabave i veselja, te ih i ovom prigodom pozivam da nam se pridruže na Korzu i na dočeku nove godine koju smo ove godine odlučili proslaviti bez vatrometa kako bismo poštovali i prava životinja i na taj im način omogućili mirnu novu godinu“, poručio  je riječki gradonačelnik Marko Filipović.