TAKO TVRDE – Rekordna turistička 2023. godina u Rijeci

11. siječnja 2024. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Prema podacima Turističke zajednice grada Rijeke, Rijeka je u 2023. godini ostvarila rekordan turistički promet, uz porast od 21% dolazaka i 15% noćenja više u odnosu na godinu ranije.

U razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine ostvareno je 221.107 dolazaka te turistički promet od 657.864 noćenja. U usporedbi s 2022. godinom ostvareno je 22% više dolazaka stranih turista i 17% više dolazaka domaćih turista, te 16% više noćenja stranih turista i 12% više noćenja domaćih turista. Privatni smještaj prednjači s ukupno 55% ostvarenog broja noćenja, a prati ga hotelski smještaj koji je ostvario 27% od ukupno ostvarenog noćenja u Rijeci. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Nijemačke, Italije i Austrije.

Brojne kampanje u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Kvarnera i prezentacija Rijeke na turističkim sajmovima doprinijele su ovim sjajnim turističkim brojkama. Pomno osmišljenim proizvodima Turističke zajednice grada Rijeke, poput projekta Winter Pass dolazi do porasta interesa ne samo za dolazak u Rijeku nego i za boravak u gradu od nekoliko dana i istraživanje kulturno-povijesnih znamenitosti i turističke ponude, čime Rijeka iz godine u godinu postaje vrlo zanimljiva city break destinacija.