KRK – Sv. Nikola: Mališani, pripremite se za druženje sa sv. Nikolom!

19. studenoga 2023. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Zanimljiv program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 30. studenog i traje sve do 06. prosinca.

Galerija Decumanus tako će iznova, između 30. studenog i 05. prosinca, postati pošta sv. Nikole gdje će svako dijete dobiti priliku da mu u veliki sandučić ostaviti poruku s ispisanom ili iscrtanom željom. Međutim, svi oni koji ne stignu do sandučića svoje će mu pisamce moći predati osobno, jer 05. prosinca, u 17.00 sati, milosrdni svetac i njegova raspoložena pratnja brodom pristaju u Krčku luku gdje će ih dočekati glasna povorka krčkih limenjaka. Druženja sa sv. Nikolom, uz neizostavnu podjelu poklon-paketa, nastavljaju se već 06. prosinca, i to najprije u sklopu veselih školskih i vrtićkih priredbi, dok će između 15.00 i 18.00 sati, u Galeriji Decumanus, na red da mu se povjere kakvi su tijekom godine bili doći i oni najmlađi. Kao i dosad, događanja koja se priređuju sv. Nikoli u čast, u sklopu manifestacije Advent u Krku, priređuje Centar za kulturu Grada Krka.

Mole se roditelji čiji mališani do početka prosinca nisu primili pismo sv. Nikole da se radi ažuriranja popisa djece jave organizatoru, telefonom na 051 220 041 ili e-mailom na kultura@gradkrk.net. Ova molba odnosi se isključivo na djecu s područja Grada Krka od jedne do sedam godina starosti, a za naknadan upis potrebno je dostaviti Potvrdu o prebivalištu, i to ne stariju od šest mjeseci.


Programski letak [.pdf]

Program:

30. studenog – 05. prosinca 2023. | cjelodnevno

Galerija Decumanus

Pošta sv. Nikole

05. prosinca 2023. | 17.00

Krčka riva

Doček sv. Nikole

Gradska glazba Krk

06. prosinca 2023. | 08.30 – 12.30

DV Katarina Frankopan Krk/Vrh/Milohnići i OŠ Fran Krsto Frankopan Krk/Vrh

Druženja sa sv. Nikolom i podjela-poklon paketa školarcima

06. prosinca 2023. | 15.00 – 18.00

Galerija Decumanus

Podjela poklon-paketa za mališane od jedne do sedam godina koja nisu obuhvaćena podjelom poklona u školama*


*Pokloni se preuzimaju uz obavezno predočenje pozivnice koja će biti poslana na adresu na kojoj je dijete prijavljeno!