SUSRET ISPOD OČEKIVANJA – JADRANSKI DERBI 0:0

16. veljače 2019. | Kategorija: Sport

rijeka hajdukSPORT – Nogometaši Rijeke i Hajduka remizirali su u utakmici 21. kola Hrvatski telekom Prve lige, 152. Jadranskom derbiju odigranom na Rujevici.

Utakmica nije ponudila previše na travnjaku, obje momčadi stvorile su po nekoliko prilika, najčešće udaraca s poludistance koji nisu pronašli put do mreže.

Prvih dvadesetak minuta nije ponudilo previše uzbuđenja na travnjaku. Jedno odlično proigravanje Lončara za Acostyja u 12. minuti koje je osujetio vratar Posavec, na drugoj strani neugodan udarac Palaverse (18′) koji je otišao malo iznad grede.

Zatresla se i mreža u tom periodu, u 14. minuti Bradarić je ubacio s lijeve strane, Hamza je zatresao mrežu, ali Jović je označio prekršaj na Župariću.

Rijeku se probudila u 22. minuti i zagrijala dlanove navijača. Kvržić je sjajno ubacio, a Puljić potegnuo iz prve, ali Posavec je odlično reagirao. Lopta se odbila prema Puljiću, ali Ismajli je bio brži.

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, Hajduk je imao sve veći posjed lopte, ali u završnici obje ekipe su imale prilike,

U 36. minuti Lončar je sjajno gurnuo loptu za Kvržića koji se sjurio na polovicu Hajduka. Kvržić i Lončar odigrali su još jedan dupli pas, Kvržić je zatim pucao, a malo je nedostajalo da Lončar skrene loptu koja je prošla kroz kazneni prostor.

Na drugoj strani, u 40. minuti, Hamza je prodorom osvojio prostor i gurnuo za Tahiraja, ali Sluga je skratio kut i odlično obranio.

Otvaranju drugog dijela donijelo je veliku priliku za Rijeku. Acosty je u 53. minuti sjajno pucao sa 16 metara, ali Posavec brani sjajnom paradom.

Minute su polako prolazile, obje momčadi bile su na oprezu da sačuvaju svoju mrežu. U 77. minuti Kvržić je ubacio, Posavec paradom izbio loptu do Mamića na rubu kazenog prostora. Uslijedio je udarac, ali Lopez je izbio loptu na putu prema golu.

U 83. minuti Pavičić i Mamić odigrali su odličan dupli pas, Pavičić je ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac je blokiran. Dvije minute kasnije, Kvržić je ubacio iz slobodnog udarca, Puljić je skočio i trznuo glavom, ali lopta je išla ravno u vratara Hajduka.