STADION KANTRIDA? PUNO SE PRIČA, A POKREĆE SE MALO ILI NIŠTA

4. listopada 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Kantrida

Kantrida

RIJEKA – Kada je tema stadion Kantrida onda se sve može svesti na: puno se priča, a pokreće se malo ili ništa.

U svemu Grad Rijeka nije posebno odgovoran ili zaslužan, ali kao suvlasnik HNK Rijeke – da ne govorimo iz interes uređenja i očuvanja atraktivne lokacije kao što je stadiona Kantrida koji će nepovratno izmijeniti (pitanje je na gore ili bolje) taj dio Rijeke – itekako treba biti involviran.

Naime, odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi gradnje Stadiona Kantrida, gradonačelnik Filipović je podsjetio kako Grad Rijeka ima suvlasnički udio u HNK Rijeci u visini od 30%, dok ostatak drži društvo Teanna Limited iz Londona.

„Kad govorimo o Kantridi, uvijek govorimo o emocijama, o povijesti nogometa na području Rijeke i šire, jer je HNK Rijeka puno više od kluba. Definitivno treba reći da projekt nove Kantride ne podrazumijeva samo novi stadion, već i izgradnju pratećih sadržaja. Za jedan dio pratećih sadržaja najvjerojatnije će trebati promijeniti prostorno-plansku dokumentaciju koja je u određenoj mjeri i sada prilagođena investiciji za novi stadion. No, sama isplativost investicije ovisi o popratnim sadržajima koji su vezani uz reguliranje statusa pomorskog dobra“, kazao je gradonačelnik Filipović, dodajući:

„Intencije su takve da predstavnici kluba zajedno sa mnom kontaktiraju s mnogobrojnim investitorima koji su iskazali interes za gradnju, a još razgovaramo o modelima. Hoće li do toga doći ili ne, još je rano govoriti, no naše intencije su takve da Grad Rijeka bude uključen u samu realizaciju projekta, a samoj razini uključenosti Grada možemo pristupiti nakon razrede modela, jer to su značajna financijska sredstva i u ovom trenutku nisu osigurana u našim projekcijama proračuna za iduće razdoblje. Radi se o vrlo složenim aktivnostima i ne bih sada o detaljima“, kazao je gradonačelnik Filipović, naglašavajući da će javnost o svemu biti na vrijeme obavještena.