SPORT – Prva ekipa vaterpolskog kluba Primorje Erste Bank za sezonu 2023./2024.

7. rujna 2023. | Kategorija: Sport

Vaterpolski klub Primorje Erste Bank  održao je u restoranu Nautica svoje tradicionalno predstavljanje prve momčadi. Uz prijatelje Kluba, roditelje i navijače, predstavljanju su nazočili i riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić – Bukovac.

„Dobra suradnja Primorja i Riječkog sportskog saveza kontinuirana je tijekom svih sezona do sada, a nastavlja se i dalje. Zadovoljna sam što danas na bazenu mogu vidjeti veliki broj djece koja se bave raznim vodenim sportovima, koji definitivno u gradu na moru trebaju biti favorizirani, a veliku ulogu tome doprinosi upravo vaterpolo klub Primorje“, jasna je bila Dorotea Pešić Bukovac.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je Grad Rijeka uvijek stajao uz Primorje koliko god je bio u mogućnosti. „Zahvaljujem se i svim dosadašnjim sponzorima i pozivam sve nove da se priključe ovoj odličnoj priči jer su momci to zaslužili. Kao Grad i dalje ćemo činiti sve u našoj moći da osiguramo da Klub normalno funkcionira. Sport će se promicati i dalje, ulažemo u sportsku infrastrukturu, ulagat ćemo i dalje, to nam je prioritet i to ćemo nastaviti činiti dok god budemo mogli i uživali vaše povjerenje“, zaključio je gradonačelnik.

Čestitkama i dobrim željama u novoj sezoni pridružila se i pročelnica Šišić.

Ekipu VK Primorja EB za sezonu 2023./2024., a koja se natječe u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Premier regionalnoj ligi te Prvenstvu i Kupu Hrvatske čine: Karlo Babić, Luka Babić, Darko Brguljan, Gabrijel Burburan, Fabio Crippa, Mauro Ivan Čubranić, Niko Čubranić, Jaša Kadivec, Lovro Paparić, Kas Te Riele, Luka Tomić, Viktor Tončinić, Roko Vuković, Nikola Andrija Jurić, Marko Doknić, Len Dujmić, Lucijan Dujmić, Mauro Dipić, Luka Franulović, Dominik Abramović i kapetan ekipe Tin Brubnjak.

Ekipu vodi Igor Hinić, pomoćni trener je Boban Voštić, a sportski direktor Kluba je Petar Muslim.