Slaven Belupo – Rijeka 1:3

2. svibnja 2023. | Kategorija: Sport

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Slaven Belupo 3:1 u utakmici 32. kola SuperSport HNL-a.

Utakmica u Koprivnici može se svesti na nekoliko podataka, Rijek je prvi put ove sezone pobijedila Slaven nakon tri poraza i ponovo skočila na treće mjesto, Prince je postigao najbrži gol sezone nakon 37. sekundi, Hodža je upisao prvenstveni prvijenac, a Frigan je stigao do 13. gola u prvenstvu.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje. Već u 37. sekundi Smolčić je odigrao dugu loptu, Soldo i vratar Sušak nisu se dobro razumjeli, Prince je pokupio loptu i pogodio praznu mrežu – 0:1.

Slaven je odgovorio s nekoliko opasnih ubačaja, a Rijeka je pak na to odgovorila golom u 21. minuti.

Banda je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je išla direktno u gol. Vratar Slavena kratko je odbio, Frigan uspio gurnuti loptu, Hodža je bio najbrži i poentirao za svoj prvenstveni prvijenac u dresu Rijeke – 0:2.

Slaven je uzvratio lijepim prodorom Hoxhe u 26. minuti, ali nakon driblinga lopta udarac je otišao pored gola.

Rijeka je odličnu priliku imala u 29. minuti. Banda je sjajno proigrao Frigana, ali udarac napadača Rijeke sa šest metara otišao je preko grede.

U završnici prvog dijela Slaven je imao dvije dobre situacijue nakon ubačaja u kazneni prostor, ali oba pokušaja glavom Božića (41′, 42′) nisu bili precizni.

U 45. minuti, nakon novog opasnog ubačaja pred gol Rijeke, lopta se odbila do Hoxhe koji je pucao, ali obrana Rijeke odlično je blokirala udarac.

Slaven je krenuo bolje u nastavak. U 47. minuti Mudražija je ubacio, lopta je došla do Krstanovića koji je poentirao – 1:3.

Minutu kasnije Prince je proigrao Libera koji se našao pred golom Slavena, ali nije uspio iskontrolirati loptu i obrana Slavena otklonila je opasnost.

U 64. minuti Janković je odigrao za Frigana, udarac sa 17 metara otišao je preko grede.

Na drugoj strani u 68. minuti Martinaga je odlično potegnuo iz slobodnog udaraca s 30-ak metara, lopta je otišla uz vratnicu.

U 69. minuti Rijeka je mogla doći do trećeg gola. Grgića je pronašao samog Jankovića na 11 metara, ali veznjak Rijeke nije dobro zahvatio loptu i propala je velika prilika za Rijeku.

Rijeka je pobjedu potvrdila u 83. minuti. Hodža je sjajno proigrao Grgića koji je pronašao Frigana – 1:3.

Slaven je posljednju šansu imao u sudačkoj nadoknadi, udarac Božića s 18 metara završoi je na gredi.