SJEĆANJE – Božidar Matijević: uspomene i lijepi nogometni trenuci prebrisali su prerani odlazak

22. rujna 2022. | Kategorija: Sport

Božidar Matijević: pet godina od odlaska dobrog duha riječkog nogometa -  HNK RIJEKA

SPORT – Prije točno šest godina napustio nas je Božidar Matijević, dobri duh riječkog nogometa i voditelj Nogometne akademije Abuja.

Sudbina je htjela da Božidar u dobra spominjanja ode samo nekoliko dana prije 53. rođendana.

Iako je opaka bolest u konačnici bila jača, naš Žo se u niti jednom trenutku nije predavao. Svakog dana živio je i disao nogomet, bio je uz svoju momčad iz Akademije Abuja s kojom je vjerojatno doživio najveću trenersku satisfakciju kada je osvojio Kvarnersku rivijeru na svojoj Kantridi, a njegovi igrači na rukama su ga odnijeli s travnjaka.

O najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu mogao je pričati satima. U konačnici nije dočekao naslov prvaka kojega je Rijeka osvojila u sezoni 2016./2017., ali zato je imao priliku gledati momčad Abuje koja je osvojila međunarodni turnir Mladen Ramljak svladavši u finalu Real Madrid.

“Svi sportski uspjesi i nogometne priče ne mogu ipak zamijeniti ono najbitnije. Božo je bio čovjek na kojeg ste se teško mogli naljutiti, ali zato ste ga mogli zamoliti za bilo što, i ako je bio u mogućnosti, od srca bi vam uvijek pomogao. Čovjek koji nije previše očajavao nad problemima, već je uvijek tražio rješenje, uvijek je planirao unaprijed. Takav je bio cijeli život, čak i proteklih godinu dana kada ga vedri duh nije napuštao unatoč svim problemima. Vrijeme je prebrisalo sve one tužne uspomene i borbu s teškom bolesti koja ga je prerano odvojila od najmilijih, ostale su lijepe i tople uspomene na vrijeme provedeno s obitelji, prijateljima i onima koji su ga poznavali i voljeli”, naveli su iz NK Rijeke.