SIMON ROŽMAN NOVI JE TRENER RIJEKE

24. rujna 2019. | Kategorija: Sport
Simon Rožman

Simon Rožman

SPORT – Simon Rožman novi je trener HNK Rijeka. Rožman će na klupi Rijeke naslijediti Igora Bišćana, te će prvu utakmicu voditi već u srijedu na gostovanju kod Buja u Kupu Hrvatske. Simon Rožman potpisao je ugovor na tri godine.

Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener Aleš Kačičnik, drugi pomoćni trener Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić,  trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Alen Obrez.

– Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima, rekao je Simon Rožman po dolasku na Rujevicu.

Rožman je svoju trenersku karijeru počeo u Celju (2013./2014.) gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi.

Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa Slovenije. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koordinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad.

U svojoj prvoj sezoni na klupi Domžala (2016./2017.) ostvario je veliki uspjeh osvojivši Kup Slovenije, te je u prvenstvu zauzeo četvrto mjesto.

Nakon toga uslijedio je novi veliki rezultat kada je u sezoni 2017./2018. stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

U sezoni 2018./2019. s Domžalama je zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broju postignutih pogodaka.

Simonu Rožmanu želimo sve najbolje i puno uspjeha na klupi Rijeke.