Rujevica se vidi sa visina to su riječi Jurija Gagarina 

29. svibnja 2024. | Kategorija: Sport

Rujevica

KOLUMNA – Ukratko sa Rujevice I utakmice Rijeka-Slaven  U  izmijenjenim sastavima očekivano je poprimila igru bez puno obveza, ali ipak sve je izgledalo dosta ozbiljno. Rijeka se nametnula od početka, Slavenovi igrači stali u dvostruki niski blok, ali željeli su osigurati i dosta prostora da ugroze u kontri Zlomislića. 

Pobjeda Rijeke 4:0 ! 

Važno je nekoliko momenata u toku I nakon utakmice kad su navijači ispred središnje tribine dugo pjevali,  “Šampioni, šampioni…”, Kantrida, Kantrida”, a na bis u loži su došli igrači zajedno s predsjednikom Damirom Miškovićem. Potpuno nestvarno I dokaz enormne ljubavi navijača prema klubu I gradu. 

Drugi ne manje važan moment u toku utakmice nalazio se natpis na istočnoj tribini “Sopiću ostani”! 

Treći je bio kad se trener Rijeke spustio na travnjak I nije mogao izaći okružen navijačima koji su ga grlili I fotografirali se njim uz navijanje “Sopiću ostani”! 

Na samoj konferenciji za novinare Sopić je bio vrlo miran objašnjavajući današnji nastup svoje momčadi do trenutka kad je upitan, ostaje li i dalje na klupi Rijeke? 

 

– Ne znam, vi znate više od mene. Zašto bih ja trebao dati neku izjavu kada novinari znaju bolje od mene. Ne znam, otići ću za Zagreb pa ću pitati zagrebačke novinare s obzirom da oni znaju sve, a ne znaju ništa. U svakom odnosu postoji ugovor i mogućnost izlaska iz njega jedne i druge strane. Ja nemam problema ni s čime. 

-Napravit ćemo rekapitulaciju sezone. Po meni je sezona bila jako uspješna, a s druge strane, uvijek se može bolje. Oni koji razumiju nogomet znaju da ta tri metra koja su nam nedostajala u borbi za titulu su mogla otići i na drugu stranu. Imamo ugovor do 30. lipnja sljedeće godine, a to što se piše, pa piše se stalno nešto… – dodao je trener Rijeke, a to što se piše, pa piše se stalno nešto – rekao je trener Rijeke. 

 

Postavlja se puno pitanja nakon kraja sezone koja je donijela puno radosti navijačima. Razočaranja je bilo ali sve ukupno moramo biti jako zadovoljni što je trener sa momčadi prikazao svojoj vjernoj publici. 

 

Možemo sad raspravljati o teorijama  puštanju prvenstva Dinamu zbog velikog novca, Možemo govoriti o  mogućem neslaganju vlasnika kluba I trenera zbog projekcija za slijedeću sezonu I ulaganja u momčad. Možemo govoriti I o mogućem pritisku HNS-a na naš klub da sve ovako završi ali sve smo to mogli predvidjeti. U sezonu se ušlo sa mladom momčadi I željom da se ostvari rezultat koji vodi bar u Konferencijsku ligu. Rijeka ima budžet kakav ima ali niti novac ne garantira uspjeh Uz ovakve navijače I podršku to je dodatnih 10 mil. Eura. 

Navikli smo na podvale od 1999 g.  I naučili da moramo biti puno bolji od protivnika da bi ostvarili upijeh. U egalu nemamo šanse. 

Sami protiv svih ! 

 

FiatLux