Rijeka – Varaždin 2:0, dva gola Galovića za prekid domaćeg niza bez prvenstvene pobjede

21. ožujka 2021. | Kategorija: Sport

SPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 2:0 u utakmici 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Nakon slavlja u Koprivnici, Rijeka je prekinula niz od 133 dana bez prvenstvene pobjede na domaćem travnjaku. Niz je trajao od 8. studenog 2020. i pobjede protiv Lokomotive (1:0).

Rijeka je povela u 22. minuti. Murić je ubacio, a Galović drugu utakmicu zaredom glavom pospremio loptu u mrežu – 1:0.

Drugi gol stigao je u 36. minuti. Galović je donio loptu pred kazneni prostor Varaždina i odigrao dupli pas s Menalom, a branič Rijeke hladnokrvno je poentirao za drugi gol na utakmici – 2:0.

Rijeka je krenula jako od samog početka, već u drugoj minuti Vukčević je ubacio u kazneni prostor, Andrijašević je uspio nadskočiti braniča Varaždina, ali udarac glavom otišao je pored gola.

p_21032102

Rijeka je mogla do gola i u šestoj minuti. Murić je odigrao kombinaciju s Lončarom na prvoj vratnici koji je kratko ostavio loptu za Drmića čiji je udarac blokirao Tkalčić. Lopta se odbila do Andrijaševića, ali pokušaj je otišao preko grede.

Opasno je bilo pred golom Varaždina i u 13. minuti. Lončar je ubacio, Menalo prsima uspio smiriti loptu pred golom i riješiti se pratnje braniča, ali Pellumbi je uspio izbiti loptu koja je na kraju završila u rukama vratara Zelenike.

Nakon što Rijeka nije iskoristila svoje prilike, zaprijetio je Varaždin. Posavec je lijepo ušao u prostor i gurnuo za Obregona koji se naša u sjajnoj situaciji u riječkom kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran. Već u idućoj akciji Peco je ostao sam na rubu kaznenog prostora, lijep udarac nogometaša Varaždina prošao je uz vratnicu.

Uz dva gola Rijeke, do kraja prvog dijela valja istaknuti pokušaje Lončara (25′) i Murića (29′). U 33. minuti Menalo se sjurio prema golu Varaždina, na trenutak je izgubio kontrolu, ali je uspio pucati. Tkalčić je spriječio da lopta ode u praznu mrežu.

Rijeka je odlično otvorila drugi dio. U 47. minuti Andrijašević je ušao u kazneni prostor i pokušao pronaći usamljenog Menala, ali Zelenika je odnio loptu.

p_21032103

Udarci Čerina (55′) i Pece (56′) nisu bili težak zadatak za vratare, onda je Varaždin imao tri dobre situacije koje nije iskoristio.

Obregon je u 62. minuti dugo “vagao” i na kraju propustio pucati. U 64. minuti Peco je uspio smiriti loptu i potegnuti s ruba kaznenog prostora, ali nije bilo preciznost.

Najveća prilika stigla je u 67. minuti. Boban je snažno potegnuo, Nevistić odlično obranio. Lopta se odbila na nogu Memiji, ali ni on ni Obregon, nisu pucali i propala je prilika.

U 78. minuti Menalo je odnio loptu i izašao pred gol Varaždina, ali Zelenika je obranio.