RIJEKA UZELA BOD NA POLJUDU

28. listopada 2018. | Kategorija: Sport

rijekaSPORT – Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Hajduka 1:1 u utakmici 12. kola Hrvatski telekom Prve lige odigrane na praznom Poljudu. Rijeka je nastavila niz od sedam godina bez poraza na gostovanju kod Hajduka odigravši dva dijametralno suprotna poluvremena.

Veći dio prvog poluvremena nije donio previše igre. Rijeka je u drugoj minuti krenula u kontru. Naime, Pavičić je oduzeo loptu krenuo dva na jedan prema golu Hajduka, ali sudac je zaustavio akciju signalizirajući da je Pavičić odnio loptu rukom.

O prvom poluvremenu dovoljno svjedoči podatak da je prvi udarac u gol bio pokušaj Josipa Juranovića u 26. minuti. Udarac s tridesetak metara išao je ravno u ruke Slugi.

Samo minutu kasnije, praktički iz ničega Hajduk je poveo. Nakon duge lopte i duela Zute i Zakarije, sudac je pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom braniča Rijeke. Said je bio siguran s bijele točke – 1:0.

Hajduk je do drugog gola mogao u 31. minuti. Zakaria je pobjegao obrani Rijeke, Sluga je istrčao i skratio kut, zaradivši pritom nezgodan udarac. U nastavku akcije lopta je došla do Saida koji je pogodio gredu.

Rijeka je u nastavak krenula konkretnije što je urodilo plodom u 50. minuti kada je sudac Pejin, nakon kontakta Tudora i Zute, pokazao na bijelu točku.

Gorgon je preuzeo odgovornost i poentirao – 1:1.

Ubrzo nakon gola Rijeka je imala priliku iz kornera nakon ubačaja Pavičića, ali pokušaj Župarića otišao je preko grede. Treba spomenuti i lijepu akciju u 64. minuti, ali udarac Hebera unutar kaznenog prostora završio je u domaćem bloku.

Hajduk je zaprijetio u 74. minuti. Ivanovski je ostao sam u srcu kaznenog prostora, njegov udarac obranio je Sluga. Lopta je došla do Palaverse koji je pucao visoko iznad gola. U završnici Hajduk je imao dvije prilike, ali udarac Tudora blokirao je Escoval, a pokušaj glavom Ivanovskog otišao je preko grede.