RIJEKA USPJEŠNO PROTIV ISTRE, ZAVRŠILO JE 3-1 ZA RIJEKU

7. lipnja 2020. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Istru 1961 3:1 u utakmici 27. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Bijeli su se uspješno vratili obavezama u prvenstvu nakon 92 dana i nastavili pozitivan niz.

Igrala se 70. minuta utakmice. Rijeka je izdržala period pritiska domaćina, a onda jednostavnom akcijom prelomila utakmicu.

Tomečak je okrenuo loptu na lijevu nogu, sjajno ubacio, a Čolak poentirao glavom – 0:2.

Istra 1961 zakomplicirala je stvari u završnici utakmice. U 89. minuti Gržan je ubacio s lijeve strane, Perić Komšić ostao je sam i zabio!

Ipak, u zadnjim trenucima utakmice Tomečak je odigrao dugu loptu, Murić prebacio istrčalog vratara za 1:3.

Rijeka je povela iz prve prilike. Nakon jedne duge lopte, Čolak je pobjegao Galilei koji ga je srušio s leđa na 18 metara. Lončar je izveo slobodan udarac i odlično pogodio – 0:1.

Istra je prvi put stigla pred gol Rijeke u 16. minuti, ali udarac glavom Guzine otišao je daleko od gola. Pet minuta kasnije sudac Bel nije zaustavio igru nakon prekršaja na Lončaru, uslijedila je kontra, ali udarac Guzine blokirala je obrana Rijeke.

Rijeka je u tom periodu izgledala kao momčad kojoj malo nedostaje da u završnici dođe do prilike i prelomi utakmicu. Ipak, Istra je bila ta koja je skupljala udarce. Treba istaknuti udarac Blagojevića, u duelu s Halilovićem, s 18 metara, a udarac je otišao preko gola.

Simon Rožman: Igrali smo dobro.

Simon Rožman: Igrali smo dobro.

U 31. minuti Guzina je pucao glavom, ali Pandur je bio siguran.

Rijeka je bila blizu drugog gola u 36. minuti. Lončar je sjajno odigrao dubinsku loptu, ali Duka je na vrijeme izašao i bio za malo brži od Čolaka.

Istra je odlično otvorila nastavak utakmice. Delićev udarac s nekoliko metara Pandur je zaustavio odličnom reakcijom. U 47. minuti, nakon ubačaja domaćina u kazneni prostor, obrana Rijeke nije uspjela izbiti loptu. Tomašević je pucao, a Pandur odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka je pokušala nakon kornera, ali udarac glavom Escovala (51′) išao je u ruke vratara Istre. Domaćin je nastavio prijetiti, u 56. minuti, nakon ubačaja s desne strane, Guzina je pucao glavom. Pandur je sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.