Rijeka – Slaven 1:0, Čolak i Štefulj potpisali pobjedu

9. veljače 2020. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo 1:0 u utakmici 21. kolo Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je ovim slavljem stigla do treće pobjede protiv “farmaceuta” ove sezone preskočivši Osijek na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

Rijeka je kroz utakmica bila bolji i kvalitetniji suparnik.

Rijeka je otključala vrata Slaven Belupa u 33. minuti kopijom akcije koja je donijela pobjedu protiv Dinama u Kupu Hrvatske.

Štefulj je odlično zavrnuo jednu loptu s lijeve strane, Čolak je odlično reagirao na drugoj vratnici – 1:0.

Upravo je Čolak, prije vodećeg pogotka, imao dvije najbolje prilike u prvom dijelu.

U sedmoj minuti Tomečak je jednu visokuloptu prenio glavom, Čolak je bio čvršći u duelu od suparnika i odlično pucao sa 16 metara s desne strane, ali lopta je prošla pored vratnice.

Čolak se u odličnoj situaciji našao i u 29. minuti. Čolak se našao sam pred vratima Slavena, Filipović je na vrijeme izašao i skratio kut, te zaustavio udarac.

Na drugoj strani Slaven je prijetio u 26. minuti. Lepinjica je krivo dodao jednu loptu, gostima se otvorila velika prilika. Glavčić je izbio sam pred gol, ali Pandur je bio brži i hrabro ušao u duel. Na kraju svega bio je prekršaj nad vratarem Rijeke.

Gosti su se u dobroj situaciji našli i u 40. minuti. Pandur je izašao s gola nakon jednog ubačaja, ali nije uspio dobro “boksati”. Lopta se odbila do Bogojevića koji je imao priliku pucati u nebranjeni gol, ali Štefulj je odlično reagirao i blokirao pokušaj.

U 52. minuti Rijeka je imala stopostotnu priliku da udvostruči prednost. Čolak se sjajno riješio pratnje na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i odigrao za Raspopovića koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao pored gola!

Uslijedio je period bez velikih prilika na obje strane, a onda je utakmicu uslijedila situacija iz 71. minute.
Escoval je sjajno proigrao Acostyja koji se sjurio prema golu, a Mikulić ga je srušio i zaradio isključenje.

U 84. minuti Halilović se sjurio prema golu i potegnuo sa 16 metara. Filipović je obranio, lopta se odbila od Raspopovića koji je pucao, ali vratar Slavena ponovo je odlično reagirao.

U 86. minuti Andrijašević i Štefulj otvorili su priliku Halilloviću, ali Filipović je odlično obranio