RIJEKA PREMOĆNO: Rijeka – Istra 1961 3:0

4. veljače 2024. | Kategorija: Sport
Rujevica

Rujevica

SPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 3:0 u utakmici 21. kola SuperSport HNL-a.

Bijeli su uvjereno stigli do nova tri boda, otvorivši dva boda prednosti nad pratnjom u HNL-u.

Istra 1961 prva je prijetila u trećoj minuti. Nakon opasnog ubačaja pred gol Rijeke, lopta se odbila do Kadušića koji je snažno pucao, ali lopta se od bloka odbila u korner.

Rijeka je uzvratila u 10. minuti. Pjaca je odlično prošao i ubacio s lijeve strane, a Hodža u skoku ugurao loptu u gol – 1:0!

U 22. minuti Pašalić je sjajno proigrao Obregona koji se uspio izboriti za poziciju, ali udarac, je od bloka Majstorovića otišao u korner.

Istra je bila opasna u 26. minuti. Opasan ubačaj s desne strane pred gol Rijeke, Smolčić je bio brži, lopta se od Vuka odbila u gol aut.

Sudac Čulina u 33. minuti pokazao je na bijelu točku. Naime, nakon ubačaja Smolčića iz auta, Marešić je odbio loptu rukom. Akcija je nastavljena, ali nakon asistencije VAR-a, Čulina je dosudio najstrožu kaznu.

Janković je bio siguran – 2:0.

Trenutak koji je dodatno usmjerio utakmicu, u sudačkoj nadoknadi Maurić je zaradio izravni crveni karton zbog prekršaja na Selahiju.

Rijeka je dobro ušla u nastavak. U 48. minuti lijep prodor i asistencija Pašalića, udarac Hodže odličnom reakcijom zaustavio je Majkić.

Selahijev udarac (50′) s 25 metara prošao je uz vratnicu, Pašalić (57′) je pucao s 18 metara, ali Majkić je bio spreman.

Bijeli su prednost povećali u 74. minuti. Ubačaj s lijeve strane Smolčića, Marić je dobro reagirao i matirao Majkića