Rijeka poražena od Hajduka u Jadranskom derbiju

8. svibnja 2022. | Kategorija: Sport

Nogometaši Rijeke poraženi su od Hajduka (0:3) u utakmici 34. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je u prvom dijelu odigrala najlošije poluvrijeme ove sezone i Hajduk je s tri gola već nakon 45 minuta riješio utakmicu.

U 12. minuti lopta je na rubu kaznenog prostora pogodila Krešića u ruku, Bel je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

Livaja je bio precizan s bijele točke – 0:1.

U 15. minuti povratna lopta Solana glavom umalo je uzrokovala probleme, Labrović je na vrijeme izašao i pokupio loptu.

Tri minute kasnije Čolina je ubacio, Kalinić ostao sam pred golom, ali nije uspio kontrolirati loptu i propala je prilika.

Rijeka je uzvratila u 19. minuti. Murić je sjajno proigrao Drmića koji je loše primio loptu u situaciji u kojoj je mogao izbiti sam pred gol Hajduka.

U 25. minuti, nakon ubačaja iz kuta, Elez je prenio loptu glavom, ona je došla do Čoline na 15 metara, ali udarac je otišao preko gola.

Nakon pokušaja Vučkića (29′), pet minuta kasnije, Krovinović je sjajnom dubinskom loptom proigrao Čolinu koji je izbio sam pred gol, ali Labrović je izašao s crte i spasio mrežu.

I onda je uslijedilo pet minuta koje su riješile utakmicu. U 37. minuti, nakon ubačaja Livaja je ostao sam. i pogodio iz okreta s 15 metara – 0:2.

U 41. minuti Hajduk je kaznio još jednu nevjerojatnu pogrešku u obrani Rijeke, Mikanović je poentirao – 0:3.

Rijeka je imala priliku smanjiti zaostatak u 45. minuti. Murić je izveo korner, Vučkić odložio Drmića, ali njegov udarac s 11 metara otišao je pored gola.

Na otvaranju drugog dijela pokušaji Čerina (49′) i Selahija (51′) nisu bili precizni, a onda je Josip Drmić, nakon intervencije VAR-a, zaradio izravan crveni karton.

Do kraja utakmice Obregon (72′) je imao odličnu priliku, ali udarac je otišao pored gola. Do kraja utakmice Labrović je obranio udarce Ljubičića (80′) i Biuka (86′).