RIJEKA PORAŽENA OD ČEŠKOG PRVOLIGAŠA SLOVACKO

16. siječnja 2020. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od momčadi Slovacko (1:2), češkog prvoligaša, u prvoj pripremnoj utakmici u Umagu.

Ključan trenutak dogodio se u završnici utakmice (88′) kada se Sadilek izborio za poziciju u kaznenom prostoru i poentirao – 1:2.

Rijeka je dobro krenula u utakmicu, u šestoj minuti Pavičić je ubacio, kratko je odbijena lopta, a Andrijašević je pucao preko gola.

Gosti su poveli nakon jedne brze kontre u desetoj minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, glavom je poentirao Dvorak – 0:1.

Sedam minuta kasnije udarac s 20 metara lako je ukrotio Prskalo.

U 19. minuti sjajan prodor Acostyja koji je odigrao za Gorgona. Uslijedio je ubačaj, Anadrijaševićev pokušaj završio je kod Čolaka čiji je udarac unutar 16 metara blokiran.

U 23. minuti vratar Slovackog izašao je s crte, loptu je primio Acosty, uslijedio je precizan lob, ali siguran gol spasio je Hofman.

U završnici prvog dijela Tomečak (37′) je ubacio, Čolak je dobro pucao, ali vratar Slovackog dobro je reagirao.

Rijeka je prva stigla do prilike u nastavku, Andrijašević je ostao sam pred golom Slovackog, ali vratar češke momčadi na vrijeme je izašao, skratio kut i obranio. Nakon kornera, Galović je bio najviši, udarac je otišao preko grede.

Češka momčad bila je blizu drugog gola u 53. minuti. Navratil je ubacio s lijeve strane, Kliment je dobro pucao glavom, ali greda je ovoga puta spasila bijele.

Rijeka je do gola stigla u 55. minuti. Pavičić je lijepo prošao i odigrao za Čolaka. Uslijedio je ubačaj u kazneni prostor, Gorgon je bio spreman na drugoj strani – 1:1.

Slovacko je blizu gola bila u 83. minuti, udarca Vasileva otišao je pored gola. U završnici utakmice priliku je imao i Murić, ali njegov udarac obranio je vratar Slovackog.