RIJEKA – Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Indoor 2024.

19. veljače 2024. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Prvenstvo RH u ergometrimaU organizaciji Veslačkog kluba „Jadran“ Rijeka, a u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom, u dvorani Centra Zamet održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Indoor 2024.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.

Prvenstvo RH u ergometrimaPodršku veslačima na ovom važnom natjecanju u ime Grada Rijeke dala je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg.
„Nadam se da će ovo natjecanje biti mamac za druge mlade ljude da se počnu baviti ovim zanimljivim sportom“, kazala je pročelnica Erceg, u ime Grada Rijeke primivši i plaketu kao zahvalu za stalnu podršku natjecanju, koje se ove godine održava u svom jubilarnom, desetom izdanju.

Otvaranju natjecanja prisustvovali su i predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić, predsjednik Veslačkog kluba Jadran Hrvoje Vukić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a Sonja Šišić te predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac.

Deseto izdanje natjecanja kojeg je utemeljio nije dočekao Andrej Smilović. Veslači su minutom šutnje odali počast nedavno preminulom osnivaču natjecanja Croatia Indoor, dugogodišnjem predsjedniku Veslačkog kluba Jadran te članu Izvršnog odbora Hrvatskog veslačkog saveza.

Ove godine na natjecanje je stiglo preko 500 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Hrvatske veslače predvodili su braća Sinković, sestre Jurković, braća Lončarić i Damir Martin, vrhunski veslači s ostvarenim uspješnim rezultatima na domaćim i inozemnim natjecanjima.

Na ovogodišnjem natjecanju snage su odmjerili veslači u kategorijama kadeta, juniora, seniora i veterana, kao i kategorijama studenata i građana.

U svojim začecima ovo natjecanje bilo je puno skromnije, namijenjeno uglavnom natjecateljima iz regionalnih klubova, no kontinuiranim unapređenjima u prvom redu u segmentu organizacije i tehnike, broj natjecatelja i njihov interes je iz godine u godinu rastao pa tako od 2015. godine takmičenje ima međunarodni karakter.

(foto: Veslački klub Jadran)