RIJEKA LOŠE – IZGUBILA 1:0 OD OSIJEKA

1. srpnja 2020. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su od Osijeka 0:1 u utakmici 32. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka nije mogla poželjeti bolji ulazak u utakmicu. Nedostajao je, kao i u proteklim utakmicama, samo pogodak da nagradi igru bijelih.

Već na otvaranju Čolak je gurnuo za Gorgona, ali Ivušić je bio brži.

U devetoj minuti Galović je odigrao sjajnu dugu loptu za Andrijaševića koji se sjurio u kazneni prostor. Andrijašević je pokušao proigrati usamljenog Čolaka na drugoj vratnici, ali Škorić je uklizao i izbio loptu spasivši siguran gol Rijeke!
¸
Četiri minute kasnije Raspopović je ubacio s desnog boka, lopta je došla do Gorgona na drugoj strani kaznenog prostora, ali udarac iz dobre pozicije otišao je preko grede.

U 17. minuti Galović je ponovo bio u začetku akcije. Branič Rijeke dugom loptom pronašao je Čolaka koji se izborio za poziciju, ušao u kazneni prostor s desne strane, ali nije uspio iskontrolirati loptu.

I onda se Osijek probudio. U 21. minuti Silva je ubacio, Pilj je pucao, a Pandur sjajnom reakcijom spasio mrežu.

Tri minute kasnije Marić je pobjegao obrani Rijeke, Pandur je izašao s gola i bio je prvi na lopti. Došlo je do sudara i Strukan pokazao slobodan udarac za Rijeku.

Uslijedio je pokušaj Mancea glavom, a onda i najveća prilika za Osijek u prvom dijelu. U 31. minuti Ivušić je izbio loptu za Bočkaja koji je sjajno progirao Mance je uspio poslati loptu pored Pandura, ali vratnica je spasila Rijeku.

Tri minute kasnije jedna visoka lopta stigla je do Mancea koji je odlično potegnuo s 20 metara, a Pandur je opet odlično reagirao.

Rijeka je imala još jednu priliku u prvom dijelu. Brza kontra Rijeke, Raspopović je prošao po desnom boku, Čolak je bio u odličnoj situaciji, ali udarac je obranio Ivušić.

Osijek je drugi dio otvorio udarcem Bočkaja koji se odbio od Galovića i, srećom, završio u korneru. Osijek je izveo brzu akciju iz kornera, Bočkaj snažno pucao, ali Pandur je bio siguran.

Osijek je poveo u 53. minuti. Ndockyt je jedan ubačaj vratio u srce kaznenog prostora, a Mance je poentirao iz blizine – 1:0.

U 66. minuti Bočkaj je sjajno primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, ali udarac nije bio precizan.

U 74. minuti Mance se našao u stopostotnoj situaciji, Pandur je opet sjajno reagirao.

Rijeka je u drugom dijelu prvi put prijetila u 77. minuti. Andrijašević je povukao kontru i gurnuo za Yatekea koji je previše oklijevao i u konačnici propustio uputiti udarac.