RIJEKA LOŠE I NEMAŠTOVITO / RIJEKA 0 – 2 LOKOMOTIVA

23. rujna 2018. | Kategorija: Sport
raspopovic rijeka

Raspopović

SPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su kod Lokomotive (0:2) u utakmici osmog kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je doživjela četvrti prvenstveni poraz zaredom na gostovanju kod lokosa, te nastavila niz koji traje 693 dana bez postignutog gola u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Bijelima je to ujedno bio prvi poraz ove sezone.

Lokomotiva je povela u 26. minuti. Nakon kornera, obrana Rijeke izbila je loptu. Burić je sjajno potegnuo iz prve s dvadesetak metara, Datković je samo okrznuo loptu glavom – 1:0.

Ključan trenutak koji je usmjerio utakmicu u drugom dijelu dogodio se u 54. minuti. Rijeka je ostala s deset igrača na terenu nakon što je Radonjićev udarac Punčec izbio s crte, a sudac Strukan pokazao je igranje rukom i penal za lokose.

Radonjić je izveo penal, Sluga je odlično reagirao i sačuvao mrežu!

Unatoč igraču manje Rijeka je proigrala nakon što je Sluga obranio penal. Lončar je sjajno gurnuo za Pavičića koji je ubacio, a Majstorović u posljednji trenutak izbio loptu ispred Puljića kojem bi preostalo samo gurnuti loptu u praznu mrežu

U 66. minuti pogreška u veznom redu Rijeke otvorila je veliku šansu lokosima. Grahovac je izgubio loptu, Radonjić se sjurio prema golu, ali Sluga je ponovo odlično obranio.

I onda je stigla potvrda pobjede. Kastrati je primio loptu na desnoj strani, ušao prema sredini i sjajnim udarcem lijevom nogom matirao Slugu – 2:0.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu, ali prva prilika pripala je Lokomotivi. U sedmoj minuti Sluga se oskliznuo i morao je izaći s gola da bi izbio loptu ispred Radonjića. Ona je došla do Burića koji je potegnuo s 18 metara prema praznoj mreži, ali Escoval je skrenuo loptu u korner.

Dvije minute kasnije Čolak je ostao sam u kaznenom prostoru nakon ubačaja Pavičića, ali lopta je išla ravno u ruke vratara Grbića.

Rijeka je polako pritiskala, Lončar se u 12. minuti našao u odličnoj situaciji na rubu kaznenog prostora, otvorio si situaciju za udarac, ali lopta je završila u rukama vratara Lokomotive.

Pavelić je bio agilan na desnom boku, u 23. minuti otvorio si je prostor na 18 metara, ali Grbić je bio siguran.

Dvije minute kasnije Lokomotiva je pokazala svoje mogućnosti. Radonjić je prošao po lijevoj strani, riješio se pratnje Punčeca i potegnuo s 18 metara, ali Sluga je bio spreman.

I onda je stigao gol u 26. minuti, dok je osam minuta kasnije moglo biti i 2:0. Burić je sjajno proigrao Kastratija koji je pobjegao obrani Rijeke, ali napadač Lokomotive dao si je predugu loptu glavom i Sluga je otklonio opasnost.

Rijeka je najveću priliku imala u 36. minuti. Pavelić je prošao po desnoj strani, odigrao za Pavičića koji je pucao iz okreta, ali Grbić je odličnom reakcijom spasio mrežu.

LOKOMOTIVA: Grbić, Datković, Lecjaks (od 73′ Krstanović), Radonjić (od 90′ Babić), Drožđek (od 64′ Halilović), Kolinger, Uzuni, Kastrati, Karačić, Burić, Majstorović
RIJEKA: Sluga, Raspopović, Escoval, Punčec, Pavelić, Grahovac (od 72′ Čanađija), Pavičić, Puljić, Lončar (od 88′ Capan), Gorgon (od 42′ Kvržić), Čolak