Rijeka – Lokomotiva 3:2, dvije majstorije Roberta Murića

5. veljače 2022. | Kategorija: Sport

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 3:2 u utakmici 22. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je uz odličnu i pregršt prilika stigla do važna tri boda.

Lokomotiva se u trećoj minuti našla u izglednoj prilici pred golom kaznenim prostorom Rijeke, ali loše dodavanje odnijelo je priliku za goste.

U 11. minuti udarac Princea s ruba kaznenog prostora od bloka je završio u korneru. Murić je opasno ubacio iz kuta gađajući drugu vratnicu, Nevistić uz puno problema sačuvao mrežu.

U 23. minuti Nevistić je neprezno izašao s gol linije, Drmić je bio viši u skoku i odnio loptu, ali Prince nije uspio pucati.

Samo minutu kasnije nova brza akcija bijelih, Drmić je povukao akciju, odigrao za Murića koji je provukao udarac kroz noge braniča Lokomotive, ali Nevistić je bio siguran.

Ako ne uspije iz prve, probaj opet. Bio je to recept Roberta Murića, u 25. minuti napadač Rijeke još je jednom majstorski naciljao iz kornera i ovoga puta nije bilo spasa za goste, lopta je završila u mreži za eurogol – 1:0.

Drugi čin majstorije Roberta Murića uslijedio je u 39. minuti. Precizan i odmjeren udarac s 15 metara, neuhvatljiv za Nevistića – 2:0.

Lokomotiva je prva prijetila u nastavku, udarac Ibrahima s 15 metara ukrotio je Labrović.

U 55. minuti Prince je odlično ubacio, Drmić je ostao sam u srcu kaznenog prostora, ali njegov udarac majstorski je obranio Nevistić.

I onda je Lokomotiva bljesnula, Dabro je sjajno pogodio s 15 metara – 2:1.

Rijeka je odmah uzvratila, u 59. minuti Prince je ubacio, a Vučkić poentirao – 3:1.

Bijeli su blizu gola bili u 72. minuti. Solano je ubacio, Nevistić odbio. Natrčao je Selahi i potegnuo, ali vratar Lokomotive sjajno je obranio.

Tri minute kasnije Čerin je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, Nevistić je još jednom odlično reagirao.

I onda su se gosti nenadano vratili u igri. Murić je pogriješio u povratnom dodavanju, u završnici akcije Kulenović je ostao sam pred golom i zabio – 3:2.

Lokosi su u završnici krenuli po treći gol, Rijeka je imala svoje prilike iz kontre, ali na kraju rezultat se nije mijenjao.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone