RIJEKA IZVUKAL BOD PROTIV SLABE ISTRE: 1:1

22. kolovoza 2022. | Kategorija: Sport

SPORT – Nogometaši Istre 1961 i Rijeke podijelili su bodove odigravši 1:1 u utakmici šestog kola SuperSport HNL-a.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje. U četvrtoj minuti brza akcija Rijeke, sjajna duga lopta Princea za Vučkića koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i poentirao – 0:1.

Samo pet minuta kasnije nova prilika za Rijeku. Djouahra je probao izravno iz slobodnog udarca s lijeve strane iznenaditi Istru, greda je spasila domaćina.

U 16. minuti Vrančić je izbacio Princea koji je prošao Galileu i ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali udarac je bio lagan zadatak za vratara Majkića.

Iako je Istra, kako je odmicalo prvo poluvrijeme postajala sve opasnija, gol je stigao neočekivano. U 26. minuti Petković se prošetao po desnoj strani riječke obrane i pogodio s ruba kaznenog prostora. Lopta je na putu prema golu nesretno prošla Pavloviću kroz noge – 1:1.

Uslijedio je period igre bez opasnijih pokušaja. To je prekinuo Bakrar u 38. minuti, ali njegov udarac s 18 metara ukrotio je Labrović.

Rijeka je drugi dio otvorila s nekoliko dobrih situacija pred kaznenim prostorom Istre, ali bez pravih rješenja.

Dapače, Istra je prva imala priliku, Kadušić je izbio sam malo s desne strane, ali udarac je obranio Labrović.

U 68. minute dvije odlične situacije za Rijeku. Selahi je oduzeo loptu obrani Istre, krenuo sam prema golu. S desne strane je dolazio Obregon, ali veznjak Rijeke se spetljao i propala je prilika. Već nekoliko trenutaka kasnije Selahi je na desnoj strani obrane Istre uzeo loptu, gurnuo za Vrančića, ali ponovo nije bilo kvalitetnog udarca.

U 78. minuti Vrančić je ubacio iz kornera, udarac Pavlovića glavom otišao je pored gola. U posljednjim trenucima utakmice Petković je pobjegao obrani Rijeke, ali Labrović je vrhunskom obranom sačuvao mrežu.