RIJEKA IZGUBILA OD LOKOMOTIVE 0-1

22. kolovoza 2020. | Kategorija: Sport

nk-rijeka-logoSPORT – Nogometaši Rijeke poraženi su do Lokomotive 0:1 u utakmici drugog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je u prvom dijelu bila bolja momčad, malo je nedostajalo da bijeli na poluvrijeme odu s prednošću.

Halilović je otvorio utakmicu udarecm s 20 metara u petoj minuti, a dvije minute kasnije Štefulj je lijepo ubacio, Čolak zahvatio loptu iz prve ljevicom, ali nedostajalo je malo preciznosti.

U desetoj minuti Lončar je ubacio iz slobodnog udarca, lopta se odbila do Galovića koji nije uspion pucati nakon što je gurnut od strane Čelikovića, ali VAR se nije oglasio.

Najveća prilika Rijeke stigla je u 15. minuti. Halilović je gurnuo za Yatekea koji je izbio pred gol Lokomotive, ali Hendija se raširio i obranio udarac.

Uslijedio je nešto mirniji period, a onda u 30. minuti nova prilika za Rijeku. Štefulj je još jednom precizno ubacio, ali Yatekeov udarac glavom nije bio dovoljno precizan da bi matirao Hendiju.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Lončara s 18 metara (33′) i veliku priliku Čolaka u 35. minuti. Napadač Rijeke  primio je jednu dugu loptu, uspio se zagraditi i okrenuti u kaznenom prostoru, ali završnica nije bila dobra.

Lokomotiva na drugoj strani nije ozbiljnije zaprijetila do kraja prvog poluvremena. U 44. minuti Gluhaković je pucao, nakon duplog pasa sa Samirom, ali njegov udarac je blokiran. Uslijedio je još jedan opasan ubačaj lokosa, ali na kraju se na poluvrijeme otišlo netaknutih mreža.

Lokomotiva je povela iskoristivši prvu utakmicu. Ćuže je u 53. minuti ubacio s lijeve strane, glavom je poentirao Halilović – 1:0.

Rijeka je veliku priliku propustila u 50. minuti kada Čolak nije uspio smiriti sjajno dodavanje Lončara. U 59. minuti Pavičić je potegnuo s 25 metara, lopta se odbila od jednog braniča Lokomotive i umalo prevarila vratara Hendiju.

U 75. minuti Rijeka je propustila nemoguće. Nakon što su bijeli izborili indirektan udarac u kaznenom prostoru Lokomotive, Murić je pucao.  Lopta se odbila do Yatekea koji iz neposredne blizine u dva navrata nije uspio ugurati loptu u mrežu pored Hendije.

U 79. minuti Murić je ubacio iz kornera, Escoval je glavom pucao preko gola. Samo minutu kasnije Murić i Raspopović izveli su korner, Murić je pucao. Lopta je išla prema golu, Hendija ju je skrenuo, a onda je pogodila Čolaka.