Rijeka – Istra 1961 3:1, bijelima naslov prvaka

8. lipnja 2021. | Kategorija: Sport

SPORT – Mlađi pioniri Rijeke pobijedili su Istru 1961 3:1 i s ukupnih 4:3 osvojili naslov prvaka u finalnom ogledu između prvaka središta Rijeka i Istra.

Rijeka je kroz utakmicu bila bolji suparnik, prvo poluvrijeme bilo je oprezno s obje strane, uz nekoliko obećavajućih situacija preko bokova, ali bez prave završnice.

Rijeka je u nastavku dignula razinu igre, a nagrada za to stigla je u 34. minuti golom Arbanasa koji se, na ubačaj s desne strane, pravovremeno ubacio iz drugog plana i ispred vratara odnio loptu, te je ubacio u praznu mrežu – 1:0.

Najljepši trenutak utakmice bio je gol Davora Bistre za 2:0 u 44. minuti kada je u svom stilu povukao loptu i opalio s dvadesetak metara u sam kut.  Treći gol u 60. minuti i potvrda titule, djelo je Mohorovičića koji je, nakon dodavanja Starčevića, krenuo korak, dva i snažnim udarcem iznenadio vratara – 3:0.

Istra je smanjila u zadnjim trenutcima utakmice iz ubačaja sa strane preko Stošića, ali vremena za povratak više nije bilo i moglo je početi slavlje bijelih.