Rijeka – Hajduk: 160. Jadranski derbi

27. veljače 2021. | Kategorija: Sport

HNK Rijeka - Rijeka – Hajduk 2:0, Čolak i Gorgon odlučili Jadranski derbiSPORT – U subotu (stadion HNK Rijeka, 17.30 sati) na rasporedu je 160. Jadranski derbi. Rijeka i Hajduk još će jednom odmjeriti snage u jednoj od najprestižnijih utakmica u hrvatskom nogometu, ogledu u kojem riječki sastav dominira proteklih godina.

Utakmica stiže nakon samo 17 dana i ogleda dvaju suparnika u kojem je Hajduk na Rujevici slavio 1:0.

Ogled dolazi u zanimljivom trenutku u kojem je ulog borbe za plasman u europska natjecanja za iduću sezonu.

Jadranski derbi ima dugu povijest, gledajući ukupnu statistiku Hajduk je upisao 58, Rijeka 47 pobjeda, a 54 ogleda okončano je remijem.

Od hrvatske samostalnosti Rijeka i Hajduk odigrali su ukupno 96 utakmica, Rijeka je slavila u 34 utakmice, 29 ogleda završilo je remijem, a Hajduk je upisao 33 pobjeda. Obje ekipe postigle su 123 gola.

Dario Knežević igrač je s najviše nastupa (17) u dresu Rijeke u Jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti.

U ukupnom poretku po broju nastupa prvo mjesto pripada Miji Caktašu (20), Franko Andrijašević je sljedeći aktivan igrač koji je skupio 15 nastupa.

Filip Bradarić, Tomislav Erceg, Nenad Gračan, Željko Mijač i Igor Musa igrači su koji su zabijali golove u Jadranskom derbiju i za Rijeku i za Hajduk.

Kada su u pitanju treneri od hrvatske samostalnosti, na prvom mjestu bez konkurencije je Matjaž Kek koji je u 22 utakmice na klupi Rijeke upisao 13 pobjeda, osam remija i samo jedan poraz!