Rijeka domaćin državne završnice Telemach Dana sporta

2. kolovoza 2022. | Kategorija: Bijela kronika

U Rijeci svečano otvorene 26. Plazma Sportske igre mladih – Grad RijekaRIJEKA – Rijeka domaćin državne završnice Telemach Dana sporta – studentsko naselje Trsat domaćin je državne završnice od 1. do 6. kolovoza.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. 

U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi ovih se dana u Rijeci natječu u graničaru i atletici. 

750 sudionika državne završnice sudjeluje u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz u potpunosti besplatno.

Pobjednici će se plasirati na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

 

Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi poručili su nam iz Telemacha Hrvatska.

Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Edukaciju o važnosti pravilnog ponašanja u prometu u svim gradovima održali smo u sklopu svakog Telemach Dana sporta.. Ministarsvo unutarnjih poslova dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih i zajedno provode edukativne programe nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu daje našim najmlađima uvid sigurno ponašanje u prometu.