Rijeka – Dinamo: 100. ogled od hrvatske samostalonsti

9. studenoga 2019. | Kategorija: Sport

Gorgon rijekaSPORT – Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Dinamo (Stadion HNK Rijeka, 17.30 sati) u utakmici 15. kola Hrvatski telekom prve lige. Dinamo je trenutno vodeća momčad prvenstva, a modri odlično guraju u Ligi prvaka, te su u borbi za plasman u europsko proljeće.

Zanimljiv je podatak da je ovo ujedno 100. utakmica između Rijeke i Dinama od hrvatske samostalnosti.

Iako modri u velikom naletu stižu u Rijeku, statistika kaže da su samo jednom slavili na Rujevici. U osam utakmica odigranih na stadionu HNK Rijeka, bijeli su ostvarili četiri pobjede, tri remija, a Dinamo je slavio samo jednom i to 11. kolovoza 2017. što je ujedno bio prvi poraz Rijeke na Rujevici.

U tom periodu Rijeka je postigla 13 i primila šest pogodaka. Gledajući ukupnu statistiku utakmica odigranih u Rijeci od hrvatske samostalnosti, bijeli su u 45 utakmica slavili u 16 ogleda, 14 utakmica završeno je remijem, dok je Dinamo slavio u 15 ogleda.

Danijel Šarić (25), Damir Milinović (22) i Dino Drpić (20) skupili su najviše nastupa u međusobnim ogledima, a listu strijelaca predvode Hilal Soudani (13), Igor Cvitanović (8) i Boško Balaban i Dario Zahora (6).