RIJEKA BOLJA OD VARAŽDINA – 2:1

17. listopada 2020. | Kategorija: Sport

HNK Rijeka - Rijeka – Varaždin 2:1SPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 2:1 u utakmici osmog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je utakmicu otvorila sjajnom prilikom. Pavičić je izbacio Lončara koji je sam krenuo prema golu Varaždina, ali Zelenika je bio spreman.

Varaždin je pokušao ugroziti riječki gol u 13. minuti, Benko je izveo slobodan udarac s 25 metara, lopta je otišla pored gola.

I onda šok na Rujevici u 16. minuti. Đurasek je povukao kontru, odigrao za Obregona koji se riješio pratnje u kaznenom prostoru i pogodio – 0:1.

U 19. minuti Kulenović je spustio jedan ubačaj, Andrijaševič je pucao iz okreta, ali Zelenika je bio spreman.

Rijeka se u igru vratila u 20. minuti. Lončar je ubacio iz kornera, Kulenović prebacio glavom, a Stolnik u pokušaju da očisti ispred gola zatresao je vlastitu mrežu – 1:1.

Dobru priliku imao je i Andrijašević u 22. minuti, udarac je otišao pored gola. U prvom dijelu valja izdvojiti i pokušaj Pavičića (31′) koji je stigao pet minuta uoči drugog gola bijelih.

U 36. minuti Štefulj je ubacio, Kulenović je bio najbrži i u padu poentirao glavom – 2:1!

U 51. minuti. Snažan udarac Štefulja, Stolnik je blokirao udarac i lopta je otišla u korner.

U 64. minuti Lončar je izveo korner, Galešić je pucao glavom, ali Zelenika je dobro reagirao.

Varaždin je veliku priliku propustio u 79. minuti. Brza kontra Varaždina, Posavec se našao u sjajnoj prilici, a udarac je prošao uz vratnicu.

U 84. minuti Menalo je ubacio, Čerin odlično pucao glavom, ali lopta je prošla uz vratnicu.