RIJEKA BOLJA OD SLAVEN BELUPA 2:0

4. listopada 2020. | Kategorija: Sport
HNK Rijeka - Rijeka – Slaven Belupo 2:1

Foto: HNK Rijeka

SPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo 2:0 u utakmici sedmog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je povela u 69. minuti. Jednu dugu akciju Štefulj je okončao udarcem desnom nogom, lopta je pogodila Franka Andrijaševića i završila u mreži – 1:0!

Slaven je uzvratio minutu kasnije, Krstanović je ostao sam pred golom Rijeke, ali udarac glavom sjajno je obranio Nevistić!

Rijeka je potvrdila pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Lepinjica je gurnut u kaznenom prostoru i završio je u reklamama iza gola. VAR se oglasio i sudac Vučković otišao je pogledati snimku i pokazao je na bijelu točku!

Kulenović je bio siguran za svoj prvijenac u dresu Rijeke – 2:0.

Na otvaranju utakmice valja spomenuti samo dva izleta Slaven Belupa u kazneni prostor Rijeke, ali bez učinkovite završnice.

Rijeka se prvi put u prilici našla u 11. minuti. Nakon opasnog ubačaja s desne strane u 16 metara, Andrijašević je bio u dobroj prilici, ali je pucao preko gola.

Prva velika prilika stigla je u 18. minuti Andrijašević je gurnuo u prostor za Kulenovića koji je pucao ljevicom. Vratar Filipović kratko je odbio loptu koja je došla do Lončara, ali veznjak Rijeke nije ju dobro zahvatio.

Slaven je uzvratio tri minute kasnije, Knol je krenuo sam prema golu Rijeke, Capan je ušao u duel i odnio loptu, a napadač Slavena tražio je prekršaj.

U 36. minuti Čerin si je lijepo otvorio prostor na dvadeset metara od gola i potegnuo, ali vratar Filipović bio je spreman.

I onda je stigla najljepša akcija poluvremena, u 44. minuti. Lijepi dupli pas Lončara i Andrijaševića, ali udarac Franka s 15 metara obranio je Filipović. Franko je mogao loptu proslijediti usamljenom Tomečaku koji je dolazio iz drugog plana, ali odlučio se na udarac.

Rijeka je dobro krenula u nastavak. Prvi je bio sjajan slalom Pavičića kroz obranu Slavena te je pao nakon duela, ali ruku Božića na Pavičićevom ramenu, sudac Vučković nije okarakterizirao kao penal.

Rijeka je blizu gola bila u 57. minuti. Nakon ubačaja, Andrijašević glavom spustio loptu, ali Tomečak je bio prekratak pred golom Slavena

U 62. minuti Krstanović je ušao iz drugog plana, odigrao sjajnu povratnu loptu. Goda je ostao sam kao duh, ali srećom udarac nije bio precizan!

Uoči vodećeg gola valja istaknuti i jednu dugu loptu koju je smirio Kulenović za Andrijaševića, ali Franko nije dobro reagirao, te prizeman udarac Lončara kojega je ukrotio Filipović.