RIJEKA BEZ DOVOLJNO ŽELJE ZA POBJEDU – RIJEKA 0:0 VARAŽDIN

12. lipnja 2020. | Kategorija: Sport
"Jako loše smo ušli u utakmicu, nikako da igra krene. Bili smo mekani u duelu, najviše me brinu ozljede jer opet je pet igrača napustilo teren zbog ozljede. Nismo uspjeli biti na razini koja bi zadovoljila, glavu gore idemo dalje", rekao je Simon Rožman nakon remija u Varaždinu.

“Jako loše smo ušli u utakmicu, nikako da igra krene. Bili smo mekani u duelu, najviše me brinu ozljede jer opet je pet igrača napustilo teren zbog ozljede. Nismo uspjeli biti na razini koja bi zadovoljila, glavu gore idemo dalje”, rekao je Simon Rožman nakon remija u Varaždinu.

SPORT – Nogometaši Varaždina i Rijeke podijelili su bodove odigravši 0:0 u utakmici 28. kola Prve HNL.

Varaždin je u prvih 45 minuta ostavio odličan dojam, iako je i Rijeka u konačnici mogla do pogotka. Domaćin je krenuo opasnim ubačajem Mamića u četvrtoj minuti, a nastavio prilikom u desetoj minuti.

Teklić je pucao s 20 metara, lopta se odbila od bloka i umalo prevarila Pandura koji je uspio boksati loptu. Mamić je natrčao i snažno pucao, ali lopta je ponovo zapela u bloku.

Rijeka je odigrala odličnu akciju u 15. minuti. Yateke je odlično gurnuo za Murića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i odigrao za Štefulja koji je pokušao još jednim driblingom izboriti se za bolju poziciju u kaznenom prostoru, ali branič Varaždina odnio mu je loptu

Varaždin je odgovorio dvije minute kasnije uigranom akcijom iz kornera. Domaći nogometaši otvorili su priliku za Senića koji je ostao sam na 18 metara, ali udarac je otišao daleko iznad gola.

Domaćin je bio opasan i u 23. minuti. Senić je odličnom dugom loptom izbacio Posaveca koji se zavukao u kazneni prostor, ali pored nekoliko braniča Rijeke nije se mogao izboriti za udarac

Rijeka je najbliže golu u prvom dijelu bila u 32. minuti. Gorgon je ubacio s lijeve strane, Yateke odlično smirio loptu i potegnuo, ali udarac je otišao preko grede.

Varaždin je odlično otvorio drugi dio. Obergon je, nakon jedne duge lopte, pobjegao obrani Rijeke, prvi udarac je blokiran, drugi je otišao pored gola.

“Jako loše smo ušli u utakmicu, nikako da igra krene. Bili smo mekani u duelu, najviše me brinu ozljede jer opet je pet igrača napustilo teren zbog ozljede. Nismo uspjeli biti na razini koja bi zadovoljila, glavu gore idemo dalje”, rekao je Simon Rožman nakon remija u Varaždinu.

U 61. minuti Obregon je još jednom pobjegao obrani Rijeke i sjurio se sam prema golu, ali Pandur je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Bijeli su uzvratili dvije minute kasnije. Lončar je prošao po lijevoj strani i odlično zavrnuo povratnu loptu za nadolazećeg Murića, ali udarac je otišao pored gola.

Varaždin je u idućem periodu pritiskao, bilo je tu nekoliko brzih kontri i opasnih ubačaja, ali obrana Rijeke izdržala je sve pritiske.

U 72. minuti Lončar je sjajno odigrao za Piresa, ali udarac je obranio Nevistić. Minutu kasnije Gorgon je sjajno potegnuo s dvadesetak metara, ali nova sjajna obrana Nevistića spriječila je vodstvo bijelih.

U 80. minuti velika prilika za Rijeku. Bijeli su kružili oko gola Varaždina, u završnici je pucao Murić, loptu je skrenuo Čolak, ali sjajno je reagirao Nevistić.

Benko je okušao udarac u 85. minuti, lopta je otišla iznad grede.

Minutu kasnije Lončar je sjajno proigrao Andrijaševića koji se našao sam pred Nevistićem, ali vratar Varaždina sjajno je obranio.

Sijevalo je na obje strane. Glavica je u 87. minuti pucao s 18 metara, Pandur je spasio gol.

U 9o. minuti sjajna kontra Rijeke, ali Čolakov udarac maestralno je obranio Nevistić.