RIJEKA 1 – 1 OSIJEK: HEBER NIJE BIO DOVOLJAN ZA 3 BODA

17. rujna 2018. | Kategorija: Sport

Rujevica

Rujevica

SPORT – Nogometaši Rijeke i Osijeka (1:1) podijelili su bodove u utakmici sedmog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Rijeka je povela u 57. minuti. Pavelić je sjajno ubacio, vratar Malenica je oklijevao i nije izašao s gola, a Heber je bio spreman na drugoj vratnici i pospremio loptu u mrežu. Nažalost, Heber se ozlijedio u toj akciji i izašao je iz igre uz glasan aplauz s tribina.

Gosti su izjednačili u 64. minuti. Bočkaj je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, lopta je preko živog zida, prošla uz vratnicu i završila u mreži – 1:1

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi je zaprijetio Osijek. Marić se zavukao iz obrane Rijeke i izbio sam pred gol, ali Sluga je odlično reagirao i obranio udarac.

Rijeka je uzvratila u 21. minuti. Pavičić je sjajno izbacio u prostor Hebera koji se sjurio sam prema golu, otišao malo u desnu stranu, ali vratar Malenica sjajnom je reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Mamić je pokušao u 30. minuti s poludistance, a Hajradinović je okušao udarac s 25 metara. Do kraja prvog poluvremena Osijek je imao još jednu veliku priliku.

Hajradinović je lijepo podvalio loptu za Marića koji je ostao sam na desetak metara s desne strane. Sluga je izašao i skratio kut, a udarac je otišao iznad gola.

Nakon što je Rijeka povela, Osijek je zaprijetio tri minute kasnije. Bočkaj je s lijeve strane krenuo sam prema golu, Sluga je na vrijeme izašao i još jednom sjajno reagirao.

Stigao je uskoro pogodak Bočkaja, ali nakon toga i velika prilika Rijeke. Nakon kornera, Escoval je sjajno pucao glavom, ali vratar Malenica sačuvao je mrežu, a obrana Osijeka izbila loptu van kaznenog prostora.

U 76. minuti Kamenar je lijepo odigrao za Mudražiju koji se izborio za prostor, ali udarac je otišao iznad grede. Tri minute kasnije Gorgon je sjajno prošao pola terena, odigrao za Puljića čiji udarac sa 16 metara obranio je Malenica.

Kvržić se u 81. minuti izborio za prostor i potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla pored gola.