RIJEČKI STRELJAČKI SAVEZ: ŽELIMO PONOVNO OTVARANJE STRELJANE

10. svibnja 2024. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – Riječki streljački savez pokrenuo je peticiju s ciljem ponovnog otvaranja gradske streljane »Vladimir Gortan« na Drenovi.

“Pomozite nam u nastojanju da se vrata streljane nakon dugih 5 godina ponovno otvore za trening sportaša u streljačkom sportu, zaštitara i svih zainteresiranih za opstanak streljačkog sporta s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije”, naveli su iz Riječkog streljačkog saveza.

Streljana »Vladimir Gortan« na Drenovi zatvorena je zbog – kako se navodi – neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ali ono što možda najviše ostavlja gorak okus u ustima je što se u tih 5 godina učinilo malo ili ništa po rješavanu tog pitanja.

Streljana je najprije bila pod upravljanjem vojske, a zatim u ingerenciji Grada Rijeke. Birokracija je tada učinila svoje. Zakon RH navodi da upravljati može samo vlasnik zemljišta, a vlasnik je Država RH. Normalnoj osobi sve to ne izgleda velikim problem: iz Grada nazovu Državu i kažu “može i dalje streljana”, Država kaže “OK”, i to je to.

Ali tako u Hrvatskoj stvari ne idu. Sve stoji i stoji. Nitko se ozbiljno ne bavi ovim pitanjem, a oni koji se bave više kompliciraju nego rješavaju. Kao da se samo traže novi razlozi “zašto se ne može”.  Rezultat svega je 5 godina zatvorena streljana i zaljubljenici u ovaj sport – na ulici.

Online peticija dostupna je OVDJE .