REKORDER – Noćas u Rijeci zaustavljen u vožnji s 3,83 promila alkohola

6. srpnja 2023. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Policijski službenici interventne policije noćas su oko 1 sat na području Zameta u Rijeci zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka.
 
Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 3,83 promila pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, odmah je izdvojen iz prometa.

Po završetku postupanja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega  je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
“Opetovano pozivamo vozače na maksimalnu odgovornost i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa s ciljem što veće sigurnosti svih sudionika u prometu!”, navodi policija.

Ujedno ovom prilikom i savjetujemo vozače koji su konzumirali alkohol:

  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pozovite taxi ili pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost,
  • koristite javni prijevoz,
  • ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko neće konzumirati alkohol i voziti će natrag, zamolite nekoga trijeznog da vas odveze,

 
“Podsjećamo kako za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan, a vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe već i ostale sudionike u prometu”, zaključuju.

(kv)