RAVNATELJ KBC-a ALEN RUŽIĆ: POSTALI SMO SVJESNI PANDEMIJE VEĆ KRAJEM VELJAČE

31. svibnja 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Alen Ružić

RIJEKA – Novi ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić za Novi list je dao intervju u kojemu je iznio nekoliko zanimljivih podataka.

Ovaj kardiolog (inače autor 50-tak znanstvenih radova, predavač na raznim domaćim i inozemnim skupovima, dobitnik nagrade udruge pacijenata “Zeleni karton”, a čak je svojevremeno dobio i nagradu za najboljeg nastavnika Medicinskog fakulteta u Rijeci po ocjeni studenata medicine), nakon početnih rasprava oko njegovog izbora – što je nažalost u Hrvatskoj “normalna” stvar, jer se ne možemo sjetiti jednog jedinog sličnog izbora da dio javnosti nije zanemario stručnost osobe već u prvi plan špekulirao “tko je čiji politički igrač” – Ružić naveo je:

“Mi smo pandemije COVID-19 postali svjesni već krajem veljače, kada su nam počeli dolaziti strani studenti i vrlo brzo smo već u ožujku krenuli s odlukama koje su trebale olakšati rad. Pojavilo se niz problema, od toga da se za 80 posto projekata procijenilo da će kasniti”, naveo je.

“Probat ćemo sve točke koje je COVID-19 ugasio ili ugrozio aktivirati. Upravo mi je raspisivanje natječaja i provedba tih mjera zadatak do stupanja na novu dužnost u KBC-u”, istaknuo je.

rijeka kbc bolnica“Dodatno povećanje suradnje Sveučilišta i KBC-a Rijeka smatram iznimno važnim,. Također status Sveučilišne bolnice. Osnivanje jedinstvenog centra za EU projekte nosi velike mogućnosti u razvoju znanosti, ali i izgradnji nove infrastrukture. Nadamo se što brže dovršiti izgradnju nove bolnice na Sušaku, nastaviti obnavljati prostore i osigurati bolje uvjete za rad. Pritom mislim na prostore Klinike za ginekologiju i porodništvo”, naveo je za Novi list.

(kv)