RAB NAJAVLJUJE NAJLJEPŠI OTOČKI ADVENT

25. studenoga 2017. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Rab

Rab

RAB – U Maloj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg adventa. Konferenciju, na kojoj su prisustvovali predstavnici glavnih organizatora, Grada Raba, TZG Raba i POU Rab otvorio je gradonačelnik i predsjednik TZ-a Nikola Grgurić najavivši na samome početku, opsegom veći, uređenjem bogatiji, te programom, gastro ponudom i sudionicima brojniji advent čiji je cilj od samog početka steći, opravdati i unapređivati titulu Najljepšeg otočnog adventa.

Rapska adventska bajka ove će godine „pričati priču“ na proširenoj lokaciji, od parka Dorka do parka Boškopini, i blještavilom blagdanske dekoracije naglasiti ljepote grada Raba. Iskorak je osim u okićenju napravljen u bogatijoj gastro ponudi i ponudi Božićnog sajma na Trgu Municipium Arba i u Ulici Biskupa Draga uključivanjem domaćih proizvođača, OPG-ovaca i udruga u cjelokupnu ponudu. Zatim uključivanjem velikog broja sudionika koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanjem u programu koji službeno započinje 1. prosinca, ceremonijom paljenja božićnog drvca na Trgu Municipium Arba.

Ravnateljica POU Katarina Ribarić najavila je i nešto drugačije obilježavanje blagdana sv. Nikole. Pored tradicionalne predstave za svu djecu otoka Raba omiljeni svetac i zaštitnik djece, pomoraca i putnika brodom će stići na trg gdje će se družiti s mališanima i prigodno ih darivati.

Klizalište će ove godine biti dostupno od 15. prosinca 2017. do 08. siječnja 2018. godine, a pored stjecanja ili pak usavršavanja svojih klizačkih sposobnosti posjetitelji će imati priliku uživati u čarobnoj predstavi na ledu, samo jednoj u nizu predstava namjenjenih najmlađima. Za njih i ove godine Djed Božićnjak skače s padobranom, a novogodišnji doček organiziran je u podne.

Budući da adventski program raste i opsegom i kvalitetom i brojem sudionika, očekuje se i veći broj posjetitelja. S tim je ciljem od strane TZG Raba napravljen iskorak po pitanju marketinga i općenito promoviranja i približavanja projekta gostima, najavila je direktorica ureda TZ-a Ivana Matušan. Nešto više konkretnijih informacija o medijskom pokroviteljstvu i promociji rapskog adventa kao Najljepšeg otočnog adventa te njihovom utjecaju i značaju za Grad Rab saznat će se na konferenciji za medije najavljenoj za 16. studenog u Maloj vijećnici.

Osim što je cilj projekta udahnuti život u povijesnu jezgru tijekom zimskog perioda i obogatiti društveni život lokalnog stanovništva, te u pravom božićnom duhu potaknuti na međusobnu suradnju, organizatori nastoje rapsku božićnu bajku približiti domaćim i stranim turistima koji iz godine u godinu prepoznaju njegovu posebnost, kvalitetu i potencijal. S tim ciljem, na nekoliko lokacija postavljeni su billboardi (na području Šmrike i na izlazu Lučko), a u pripremi je izrada billboarda u suradnji s Večernjim listom kao medijskim pokroviteljem.

božić nova godina blagdaniŠto se smještajnih objekata tiče, ove će godine svoja vrata otvoriti samo hotel Padova Hotelske kuće Imperial managed by Valamar, s obzirom da su se naši domaći hotelijeri odlučili na pozitivne poduhvate – rekonstrukciju i uređenje svojih objekata (hoteli Imperial i Arbiana, a nakon ljetne sezone i hotel Istra). Stoga organizatori apeliraju na sve privatne iznajmljivače da u ovoj priči nađu interes i pripreme svoje kapacitete za goste koji će Rab izabrati kao destinaciju za doček Nove godine.

Popis svih privatnih smještajnih objekata kao i svih ostalih uslužnih i ugostiteljskih objekata koji će biti dostupni za vrijeme adventa i svojom ponudom uvelike doprinijeti cjelokupnoj otočnoj ponudi, naći će se na web stranici TZG Raba kako bi gostima pretraga bila što jednostavnija.

Do sada je potvrđen veliki broj koncerata, a veliku prednost organizatori daju rapskim izvođačima kao što su klape Eufemija, Krijanca, Sozal i Užanca, MPZ Refuli, glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, područni odjel Rab, OŠ Ivana Rabljanina, DV Pahuljica, Limena glazba, Rapski samostreličari, FD Rapski tanac i drugi koji kvalitetom svojih nastupa podižu kvalitetu adventskog programa te unose u njega tradiciju i domaći štih. Šaroliku publiku svakako će privući koncerti Opće opasnosti, klape Contra, Bosutskih bećara, glazbena retrospektiva Putokaza kao i nastup Petra Graše za sam doček Nove 2018. godine.

Udruga Tunera i ovoga će se puta pobrinuti za stvaranje istinskog božićnog ugođaja u parku Dorka upriličenjem Živih jaslica i pripadajućim kulturnim programom.

Lagano koračamo prema kraju godine i svim čarima mjeseca prosinca, a trud koji već treću godinu za redom ulažemo u vlastitu božićno – novogodišnju priču i stvaranje Najljepšeg otočnog adventa, u suradnji s Dundovom d.o.o. za komunalne djelatnosti, svim uključenim udrugama i klubovima i općenito sudionicima, pokazuje rezultate, i što je najbitnije, osjetni domaći ugođaj i gostoprimstvo domaćina. Vjerujem da će u budućnosti interes koji gospodarstvenici iskazuju za sponzorstvima, za suradnjom i uključivanjem u projekt advent, samo rasti – optimistične su riječi kojima je gradonačelnik Grgurić zaokružio konferenciju za medije i najavio doista čaroban period u vrlo bliskoj nam budućnosti. (kv)