PUNTA KRIŽA – DOVRŠETAK NOVOG CJEVOVODA VODOOPSKRBNE MREŽE

21. srpnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Image may contain: one or more people, tree, sky, outdoor and nature

CRES/LOŠINJ – Posljednjih mjeseci na području od Punta križe do kampa Baldarin izvodili su se radovi na polaganju novog cjevovoda u sklopu izgradnje vodoopskrbne mreže kojim se mještanima omogućila sigurnija opskrba pitkom vodom. Projekt je vrijedan 5 milijuna kuna, a čak 4,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava osigurano je kroz program ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda”.

Za vrijeme polaganja cijevi za vodu, HEP je položio i svoje kabele te se tako uz pitku vodu, osigurala i sigurnija opskrba električnom energijom, a nakon turističke sezone nastavlja s radovima na polaganju kabela od Punta križe do Smrečja.

Povrh navedenih sredstava za vodoopskrbu, tijekom izvođenja radova, uloženo je još dodatnih oko 1,5 milijuna kuna kako bi se izvelo asfaltiranje ceste nakon izvođenja radova u sto većoj širini u većem dijelu zahvata, pa je tako cesta sada u većem dijelu s prijašnjih 2,70 metara proširena na 3,5 do 4 metra što uvelike olakšava promet vozila, ali i osigurava sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Po dovršetku radova, navedena dionica od Punta križe do kampa Baldarin je asfaltirana, a Grad je u Pogani izveo i radove na oborinskoj odvodnji vrijedne 250 tisuća kuna. Paralelno s ovim radovima, započelo se s pripremom terena i izgradnjom vodovoda po starom putu prema kampu što je dugogodišnja želja mještana, prvenstveno poljoprivrednika kojima bi se otvorila mogućnost bavljenja poljoprivredom na navedenom dijelu, što je posebno atraktivno i našim gostima. (kv)