PUNAT – Strčić: povećali stipendije a proračun pustili prazan, čisti populizam

6. kolovoza 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Daniel Strčić sa svojom nezavisnom listom

PUNAT – Čini se da slijedi tvrda i mučna kohabitacija novog općinskog načelnika Daniela Strčića (nezavisni) i vijećničke većine koju predvodi bivši načelnik Marinko Žic (SDP).
 
Prvo je većina u Vijeću (koju kontrolira PGS-SDP) odbila prihvatiti prijedlog zamjenika predsjednika Vijeća iz redova nezavisne liste Strčića. To je bio pokazatelj da PGS-SDP neće prezati za “niskim udarcima”, jer je politička pristojnost i općeprihvaćena norma zamjenika Vijeća dati onima koji nemaju većinu u Vijeću s obzirom da je predsjednik Vijeća iz redova većine. 
 
Sada su vijećnici PGS-SDP ubacili novu točku Vijeća kojom su udvostručili učeničke i studentske stipendije, s 400 na 800 kuna tj. s 600 na 1.200 kuna. Sve bi to bilo pohvalno da ne postoji ono ali…  Naime, ne zna odakle to platiti, jer proračun općine Punat je – barem po dostupnim pokazateljima – najblaže rečeno u čudnom stanu.
 
“SDP-ova vlast je ostavila proračun bez novca, ostavili su dugove. Sada donose populističke mjere koje zapravo nije moguće platiti osim ako ne ugrozimo poslovanje”, naveo je načelnik Strčić.
Opasnost je ovakve tvrde kohabitacije da međusobne svađe ne nadvladaju općinski interes pa se Vijeće i načelnik počnu više baviti međusobnim obračunima a manje problemima mještana.
(I.R.)