PROVALIO U UGOSTITELJSKE OBJEKTE NA ZAMETU I ŠKURINJAMA, POLICIJA GA PRIVELA

21. veljače 2023. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

lopovKVARNER – Policijski službenici I. i II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 34-godišnjeg hrvatskog državljanina radi sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare te dvije teške krađe provaljivanjem.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak u prosincu prošle godine na jednoj od društvenih mreža na internetu objavio oglas s ponudom prodaje ipada. Iako je znao da taj uređaj je oštećen i da se njime ne može u potpunosti koristiti, prodao ga je 42-godišnjem hrvatskom državljaninu i tako ga materijalno oštetio za oko 170 eura.  
 
Osim navedenog, utvrđeno je da je prošle godine u rujnu počinio i dvije teške krađe provaljivanjem. Na području Zameta u Rijeci je provalio u ugostiteljski objekt iz kojega je otuđio novac, različita pića, ali i manje prijenosno računalo-tablet, dok je provalom u ugostiteljski objekt u Osječkoj ulici na Škurinjama otuđio novac. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 800 eura.
 
Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 34-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.