PRONAŠLI MINU IZ 2. SVJETSKOG RATA

12. rujna 2022. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Od početka mjeseca rujna policija je evidentirala tri dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava građana s područja Crikvenice, Gorskog kotara i Rijeke. Tako su predali jedan pištolj, ručnu bombu i 31 komad različitog streljiva.
U navedenim danima na području otoka Raba je pronađena i jedna zaostala protutenkovska mina iz II svjetskog rata, njemačke proizvodnje. Sva spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuta prema pravilima struke.
 
“Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava. Molimo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito pozivamo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi”, navode u policiji.
 

Posebno molimo građane da prilikom eventualnog pronalaska eksplozivnih sredstava ih ne diraju i ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već isto trebaju dojaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu pronalaska doći će ovlašteni policijski službenici koji će ta sredstva sigurno preuzeti”, zaključuju.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone